sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Valjaita ja villapaitaa


Ellin ja Piin eilisen päivän ohjelmaan kuului valjaisiin opettelu.

Kissanomistajat tietävätkin mitä kissojen valjaisiin pukeminen voi olla. Kissa saattaa heittäytyä veltoksi makaamaan, kun valjaat tai jonkun muun kissaa häiritsevät laittaa päälle ensimmäistä kertaa. Tai jotkut kissat eivät totu ikinä valjaisiin. Netistä löytyykin hienoja videoita (kaikkien muiden kissavideoiden lisäksi) kun kissaa vedetään valjaissa kuin jätesäkkiä perässä.


Piille valjaat ovat vielä aivan liian isot, eivätkä ne taatusti pysy päällä. Joten sen kohdalla ulkoilu saa odottaa, harjoitellaan vielä toistaiseksi vain sisätiloissa.

Pii otti yllättävän hyvin valjaiden pukemisen. Se oli vain paikallaan operaation ajan.

Kun valjaat oli saatu onnistuneesti päälle, piti tietysti vähän kokeilla, josko  hihnalla voisi leikkiä. Pii unohti kuitenkin valjaat aika äkkiä ja keskittyi muihin leikkeihin. Sitä ei haittaa valjaat ollenkaan, joten ilmeisesti mitään opettamista sen kohdalla ei tarvita. Joskus näinkin päin.


Ja sitten. Ellin vuoro tuli seuraavaksi. Aavistelimme valmiiksi jo, että sen kanssa tulee ongelmia. Ja näinhän se meni.Jo valjaiden päälle laitto oli yhtä temppuilua. Valjaat päälle saatuaan, Elli saikin hepulin. Se yritti ottaa valjaita pois ja rimpuili. Se saikin vekslattua itsensä irti valjaista melko pian. Elliä pitää vain totuttaa valjaisiin pikku hiljaa.Koska Pii otti valjaiden pukemisen niin hyvin, ajattelin kokeilla myös villapaitaa (don't shoot me). Tekaisin paksusta langasta pikaisesti sille neulepaidan (joka on kylläkin jo nyt liian pieni sille) Tästä kissojen pukemisesta löytyy useita eri mielipiteitä, joten ei mennä siihen nyt tällä kertaa. Jokaisen kissanomistajan oma asia.

Pii on kumminkin niin pieni vielä, että voi tulla kylmä jos pakkasilla ulkoillaan.  Eikä Pii välittänyt paidasta sen kummemmin.

Leikitkin sujuivat normaaliin tapaan vaikka paita olikin päällä.Leikkien jälkeen tulikin sitten väsy ja Piitä alkoi väsyttää. Neule piti kylläkin ottaa kuvaamisen jälkeen pois, ettei pojalle tulisi liian kuuma.


Piin värinvaihto?

Kun nyt kerran oli hyvä valaistus, sai otettu myös tarkempia kuvia Piin turkista. Se on meinaan viikon aikana alkanut vaihtamaan väriä!

Piillä oli ennen mustat kohdat kokonaan pikimustia, mutta nyt turkkiin on alkanut ilmestymään harmaata/valkoista väriä.

Värin vaihto alkoi hännästä, sen takaosa muuttui valkoiseksi. Nyt väritys on alkanut muuttua muuallakin. Ja tämä muutos laajenee ja laajenee päivä päivältä.

Minkähän värinen Piistä loppujen lopuksi tulee? Google löysi termin mustasavu. Onkohan tämä sitten se?


Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else.
- Margaret Mead -

Tykkää kissoista Facebookissa! :)

2 kommenttia:

  1. Ompas söpö villapaita! Riiviöt saattaisivat laittaa enemmän hanttiin, jos alkaisin heitä pukemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Meilläkin muut kissat kyllä vastustavat pukemista viimeiseen raapaisuun asti.

      Poista

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...