torstai 27. lokakuuta 2016

DIY: Halloweenia peltipurkeista


Kissanruokapurkkeja  kertyy neljällä kissalla ihan kiitettävä määrä. Suurimman osan viemme metallinkeräykseen, mutta osan olen jättänyt omaan jemmaan. Mulla on ollut jo jonkin aikaa mielessä, että jospa näistäkin saisi tehtyä vielä jotain käyttökelpoista ennen, kuin vie kierrätykseen. Näin tulevan Halloweenin kunniaksi tutkailin Pinterestistä ideoita näille kerääntyneille purkeille.

Nämä helpot haamut ovat vähän lapsellisia, mutta onhan Halloween oikeastaan lapsille tarkoitettu ja joskus saa lapsettaa. Ja näitähän voi helppoutensa takia tehdä lasten kanssa. Kissojenkin mielestä nämä olivat tosi kivoja revittäviä. Näiden tekemiseen ei mene paljoa aikaa, jos ei oteta huomioon maalaamista.


Näitä tarvitset

Tarvikkeet tähän ovat: pestyt (kissanruoka) peltipurkit, spray-maali, musta tussi, sakset, liimaa, naula, vasara, narua, sekä valkoinen muovipussi.

Ensimmäisenä maalataan purkki. Purkin voi joutua maalaaman kahteen kertaan, ettei metalli kuulla valkoisen lävitse. Riippuu varmaan spray-maalin laadusta. Maalauksen jälkeen tehdään pohjaan reikä naulalla ja vasaralla.


Naula pohjan läpi

Seuraavaksi laitetaan naru reiästä ja tehdään solmu toiseen päähän. Tässä vaiheessa piirretään myös haamun naama. Piirtämiseen käy hyvin vedenkestävä musta tussi.

Naru ja naama

Sitten on haamun "helman" vuoro. Helma leikataan valkoisesta muovipussista tai jostain muusta valkoisesta muovista.

Muovipussin leikkaus

(Kissojen kanssa) leikatut suikaleet liimataan purkin sisäpuolelle. Suikaleet näyttävät paremmilta haamussa, jos ne eivät ole aivan saman paksuisia eikä pituisia. Kokeilin toiseen purkkiin myös kaksipuoleista teippiä, ja se oli ehkä helpompi tapa laittaa suikaleet kiinni. Kestävyydestä ei ole tietoa.

Suikaleet teipillä kiinni

Se on sitten siinä. Aikaa meni, maalaamista lukuun ottamatta, kymmenen minuuttia :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...