tiistai 25. lokakuuta 2016

Pii on possu

Pii on kova poika syömään. Oikea pikku possu. Sille kelpaa kaikki mahdollinen mitä tarjotaan, ja sitä mitä ei tarjota, varastetaan. Hyvä että maistuu, sillä Ellin nirsoilun kanssa on jo tarpeeksi draamaa.

Piillä keltuaista kuonossa

Piillä on usein syömisen jäljiltä ruokaa naamassa. Sen syöminen on vähän sottaista voimakkaan yläpurennan takia. Reppana. Lisäksi se mässyttää kamalasti syödessään. Mässytys kuuluu toiseen huoneeseen asti. Pienestäkin kissasta voi lähteä syödessä yllättävän iso ääni...

Pii ja varastettu juustosarvi

Piin ruokahalut tuntuvat loputtomilta. Vaikka se olisi juuri saanut oman ruoan, se tulee heti kerjäämään ruokapöydän ääreen kun syömme itse. Ja yrittää varastaa ruokaa lautaselta. Usein se onkin päässyt apajille, jos pöytään on sattunut jäämään ruokaa. Juustosarvenkin se sai hienosti avattua, silputtua ja syötyä sisälmykset.

Valtavaan ruokahaluun liittyy myös haittapuolia. Piitä ei saa millään pidettyä erossa vanhempien poikien ruoasta. Muutama päivä sitten Pii pääsikin syömään isomman satsin sitä ruokaa, ja sillä meni maha sekaisin. Se maukui ja oksensi muutamaan otteeseen (koko mahalaukun tyhjäksi) sekä ripuloi. Tietysti tämä tapahtui puolen yön aikoihin, kuten kaikki tällaiset tapaukset.

Piille nousi myös lievä kuume. Se oli erittäin huonovointisen näköinen. Ruoka, juoma, herkut eikä leikit maistuneet. Se halusi vain nukkua. Syliin nostettaessa se oli velttona. Tuli kiire hakea kaapista kaikki kissan ripulinhoitoon liittyvät lääkkeet. Propit naamaan ja tarkkailua.

Nukuimme pätkissä (miehenikin joutui heräilemään, sorry) ja tarkkailimme sitä vähän väliä. Aamuun mennessä kuitenkin sen olo oli kohentunut ja se herätti pätkäunilta leikkimällä kolisevalla pallolla. Ja ruoka onnekseen taas maistui eikä se ollut enää ripulilla. Selvisimme siis vain säikähdyksellä tällä kertaa. Viime kesän jälkeen olen tullut vähän hysteeriseksi kissojen terveydestä, joten tulee ehkä hieman ylireagoitua. Pii sai kuitenkin varmuuden vuoksi vielä seuraavana päivänäkin ripulilääkettä.

Piin syömisiin tämä episodi ei vaikuttanut ollenkaan, vaan se on edelleen sama ahne pikku possu. Pitää vain olla tarkempana, ettei se pääse oikein paljoa syömään vanhempien poikien ruokia, sillä sen maha ei kestä sitä ruokaa isoa määrää.


Syömisen jälkeen on kiva nukkua maha pystyssä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...