sunnuntai 23. lokakuuta 2016

DIY: Helppo kissanlelu


Helppo ja nopea kissanlelu kankaan jämäpaloista

Kankaista jää aina jonkin verran jämäpaloja ompeluprojektien jäljiltä. En millään henno heittää paloja pois, vaan säästän aina kaikki pienetkin palaset. Pihiä, tiedän, mutta samalla ekologista. Näille paloille kuitenkin keksii aina lopulta jos jonkinlaista käyttöä. Tässä yksi esimerkki.


Näitä tarvitset

Kankaasta leikataan halutun kokoisia, suorakaiteen muotoisia paloja, jotka sitten taitellaan yhteen oikeat puolet vastakkain.


Laaduntarkkailija

Palat ommellaan yhteen ja jätetään täyttöaukko ompelematta. Tai sitten voi jättää ompelematta yhden sivun kokonaan, jolloin leluun voi laittaa isompaa täytettä. Sitten työ käännetään oikein päin.


Sarjatuotantoa


Saumojen pyöristys

Saumat kannattaa pyöristää ja saumavarat lyhentää, sillä se helpottaa kääntämistä.

Lelun täytteeksi käy hyvin esimerkiksi vanhasta tyynystä vanu (hyötykäyttöä). Vanun kanssa sekaan voi laittaa kissanminttua ja/tai jotain rapisevaa. Sellofaani toimii hyvin tekemään leluun rapinaefektiä, jota kissat rakastavat.

Itse innostuin kokeilemaan eri variaatioita täytteistä, joten leluja tuli tehtyä melkoinen läjä. Mieluisin oli rapiseva sisältäen kissanminttua.


Sellofaanin sisään kannattaa laittaa myös vanua, jotta rapinaa tulee vieläkin enemmän.


Kissojen mielestä kivaa kahinaa leluun saa aikaiseksi esimerkiksi näin. Poltettuun (muovi) tuikkukynttilän kuoreen laitetaan vaikka riisiä. Ja teippiä päälle. Tulee käyttöä myös näille tuikkukipoille (kyllä, säästän myös nämä muoviset). Kun tämän paketin ympäröi vanulla, tulee kissan mielestä kiva lelu.

Viimeistely

Ja sitten sauma kiinni. Tämä voi olla koneella ommellen vähän hankalaa, varsinkin jos täytettä on paljon. Itse ompelin oikein pulleat lelut käsin. Kissaahan ei kiinnosta, onko ommel hienoa vai ei...

Testikäyttöä

Kissat pääsevät nyt leikkimään oikein Marimekolla :)Näyttää kelpaavan


Muita käsitöitä löydät täältä


2 kommenttia:

  1. Kyllä kaikkea kannattaa hyödyntää, hyviä ideoita! Nuo muoviset tuikkukipotkin kun on aina mennyt roskikseen. Selvästi olivat mieleisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo, nuo on kelvanneet yllättävän hyvin kissoille. Paremmin kun aikaisemmat räpellykset.

      Poista

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...