keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Paperirullista kuusenkoristeita

Idea näihin kuusenkoristeisiin lähti rullaamaan mielessä, kun mietin vaihtoehtoa kuusenpalloille. Elli ja Pii ovat nimittäin kumpikin kovia repimään asioita, varsinkin heiluvia. Aloin jo hyvissä ajoin miettimään, että mitenhän kuusenpallojen ja koristeiden käy.

Meillä nimittäin suurin osa palloista on lasisia. En haluaisi viettää koko joulua keräten lattialta lasinsiruja ja peläten kissojen tassujen puolesta. Ne pallot saisivat kahdelta pennulta kyytiä. Voihan olla, että koko kuusi on nurin vähän väliä, vaikka sen saakin köytettyä kiinni.

Joten piti keksiä kuuseen koristeita, jotka eivät hajoaisi ja joiden repiminen ei aiheuttaisi suurta vahinkoa. Pinterestistä löytyi eri variaatioita rullista tehdyistä lumihiutaleista ja ajattelin tehdä niistä omat versiot. Halvalla tehtyjä kuusenkoristeita vessapaperirullista.


Rullat kannattaa ensin litistää, jotta ne on helpompi leikata.


Rullista leikataan eri paksuisia siivuja. Osan siivuista voi vielä halkaista, niin lumihiutaleeseen saa lisäsakaroita.


Suikaleet liimataan yhteen. Sakaroita voi olla vaikka kuinka monta, sillä suikaleet joustavat hyvin. Niitä kannattaa vähän "oikoa" samalla.


Sakaroiden väleihin voi laittaa halkaistuja suikaleita. Osaan lumihiutaleista liimasin pienemmän (ja ohuemman) hiutaleen päälle. Näistä voi tehdä vaikka minkä muotoisia.


Maali vielä päälle. Käytin näissä peltipurkkien maalaamisesta jääneitä maaleja. Ja pakkohan niihin oli myös jotain kiiltävää laittaa koristeeksi. Koristeet löytyivät taas niistä kirpputorikoruista.


Tänä vuonna meillä on siis kuusessa vähän erilaiset koristeet. Jospa pennut ovat rauhoittuneet repimisen kanssa sitten vuoden päästä ja voisi laittaa ihan pallotkin. Niin ja nauhoja. Niitäkään ei varmasti voi laittaa tänä vuonna. Tai jos ihan vähäsen vain..4 kommenttia:

 1. Ovatpa hienoja! Ei uskoisi alkuperäksi vessapaperirullaa. Saisiko jouluna sitten raportin, päätyivätkö kissojen kynsiin ja pääsivätkö ehjinä karkuun? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, jouluraportti tulossa kissojen touhuista (tuhoista) :) Oma villi veikkaus on, että kuvissa tulee näkymään silputtuja hiutaleita ja kaadettu kuusi :D

   Poista
 2. Taas mahtava idea! Toivottavasti nämä jätetään rauhaan, mutta on sitten ainakin turvalliset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitä minäkin toivon, mutta veikkaan että niitä löytyy jouluna pitkin lattioita silputtuna. Onpahan kissoilla ainakin kivaa :)

   Poista

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...