keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Joulukalenteri

Tämä joulukalenteri syntyi lähes kokonaan kierrätysmateriaaleista. Kirpputorilta löytyi silputtavat kaitaliinat pusseja varten, puuosat ovat jämiä vanhoista projekteista ja pussien koristeet ovat jäämistöä joulukorttien askarteluista. Maalikin on viime kesäistä aitamaalia, vähän kuivunutta tosin.

Tein tämän joulukalenterin kissoille, pusseissa on kissannameja. Kissoille oli tarkoitus hankkia joulukalenteri tänä vuonna, mutta neljälle kissalle ei oikein riitä nameja kaupan kalentereista. Ja tulisi kalliiksi. Jäähän tämä sitten tulevillekin vuosille.


Puuosista tein kuusenmallisen pohjan. Lauta tuli puun rungoksi, johon ohuemmat rimat kiinnitettiin. Laudan pituus tässä kuusessa oli 70 cm. Rimat leikkasin 10 cm välein, lyhimmän ollessa 20 cm ja pisimmän ollessa 70 cm pitkiä. Rimojen päät leikkasin viistoon.


Hiominen on tärkeä vaihe myös. Tulee usein puutöitä tehdessä jätettyä hiominen omaa laiskuuttaan väliin, ja se sitten näkyy lopputuloksessa. Kannattaa siis hioa kaikki irtonainen pois.


Maalasin osat irtonaisina. Tämä on usein helpoin tyyli. Vanha aitamaali oli niin paksua (ja kuivunutta), että yksi maalauskerta riitti.Rimoihin kannattaa porata pienet reiät kiinnityskohtiin. Tämä ehkäisee ohuen riman halkeamista.


Rimat kiinnitin yläreunasta mitattuna kymmenen sentin välein lautaan. Suoraa kulmaa en nyt yllättäen löytänyt, niin rimojen kohdat piti arvioida silmämääräisesti, toki mitta apuna.


Pienet naulat vielä puuhun.


Joulukuusen tähti löysi paikkansa tästä nyt tänä vuonna, sillä näiden kahden kakaran takia sitä ei voi laittaa oikeaan kuuseen. Voi olla ettei kyllä ole muitakaan koristeita...


Pussit ompelin siis leikatuista kaitaliinoista. Ja koristeiksi sitten kaikkea, mitä kaapista löytyi.
Pusseista tuli ehkä hieman liian isoja kissojen nameja varten, mutta no...
4 kommenttia:

 1. Vau, tulipas tosi hieno! Olet kyllä taitava! Hienoa että vanhoista jutuista sai kierrätettyä. Ilolla käyttää myös tulevina vuosina, mitä isommat pussit, sitä enemmän nameja=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! :) Joo, kissat varmasti tykkäävät kun tuli tehtyä isommat pussit :D

   Poista
 2. Tämäpä on hieno, ihan kuin jostain sisustuslehdestä! Ja isoihin pusseihinhan mahtuu monta yllätystä per kissa, parempi niin, kuin liian pienet pussit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Veikkaisin, että kissat ovat ehdottomasti samaa mieltä kanssasi, isommat on paremmat :)

   Poista

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...