perjantai 4. marraskuuta 2016

Luomua kissoille

 
Vietimme kissojen kanssa pienimuotoista luomupäivää. Saimme ideanpoikasen tähän Turussa vietettävistä Valtakunnallisista Luomupäivistä, joita tullaan viettämään 16.-17.11. Miksipäs ei välillä vähän eettisemmällä linjalla?

Kissojen luomuruokaa (märkä tai kuiva) on Suomessakin jo jonkin verran saatavilla. Tottakai laadukasta luomulihaa saa kaupasta, mutta tämä tulisi aika kalliiksi ruokinnaksi. Ja meidän kissat ovat tottuneet saamaan lihan ja purkkiruoan sekoitusta, kuivaruoan ohella. Luomuruokien vertailua ei ole tullut tehtyä sen tarkemmin, koska tämä oli tosiaan vain mielenkiintoinen kokeilu.


Luomupäivämme ruokapuoli hoitui sekoittamalla kotimaista luomukanaa ja Yarrahin Luomu kanapateeta (tämä*). Välipaloina kissat saivat Yarrahin Luomu purutikkuja (nämä*). Sekä patee, että purutikut sisältävät myös merilevää ja spirulinaa. Kumpikin ruoka maistui kissoille oikein hyvin.
 
Elli haistelee ja miettii vähän liian kauan...
 
Koska silloin Pii iskee ja vie tikun
  
Elli saikin sitten ihan oman tikun
 
Luomupäiväämme liittyi oleellisesti samalla myös ympäristöystävällisyys. Pesuaineet vaihtuivat ekologisiin versioihin. Tästä saattaa tosin tulla pysyvämpi trendi meidän siivouskaapissa. Olen pohtinut jo jonkin aikaa pesuaineiden vaihtamista turvallisempiin näin kissataloudessa. Mistä sen tietää, mitä kaikkea kissat nuoleskelevat?


Pesuaineiksi valikoituivat Sonett:in yleispuhdistusaine (tämä*) ja Lilly's Eco Clean lattianpesuaine (tämä*) Kumpikin on täysin biohajoavia ja hajustettu ainoastaan luonnon omilla eteerisillä öljyillä. Ja tietysti molemmat ovat myrkyttömiä.

Lilly's Ecossa tuoksuna on appelsiiniöljy. Tuote on etikkapohjainen, ja ainakin omaan nenään etikka tuoksui melko vahvana. Siitä miinusta. Puhdistusteho tällä pesuaineella on yllättävän hyvä.

Sonett yleispuhdistusaine oli todella hyväntuoksuinen. Tuoksu tulee appelsiini- ja sitruunaruohoöljystä. Tälläkin tahrat lähtivät ilman sen kummempaa hankaamista. Näistä kahdesta Sonett oli oma suosikki.


Kiva kun jaksoit lukea meidän luomupäivästä!

Blogin kävijät saavat nyt alennuskoodilla ELLIPII10 10% alennusta koko Hyvinvoinnin Tavaratalon valikoimasta! Alennuskoodi on voimassa 24.11.2016 asti.

Vinkkinä vielä; sivustolle on avattu Joulupuoti, josta löytyy myös edullisia joululahjoja ;)

Mukavaa viikonloppua!

*kaupallisia linkkejä raapimapuuta varten

4 kommenttia:

 1. Hyvä idea! Itsekin olen joskus miettinyt noiden pesuaineiden vaihtamista, nytpä sitä voisi vaikka kokeilla, kiitos vinkistä=) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, vähän turvallisempaa nuolla tassuja, jos on tultu tepastelemaan juuri mopatulla lattialla tai pyyhityllä pöydällä... Tai pitäisi sanoa ennemmin "kun" on tultu.

   Poista
  2. Hih, juu, kyllä se on täälläkin "KUN" on tultu=)

   Poista

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...