perjantai 21. huhtikuuta 2017

Pahaa
Se harmittaa aina, jos tulee ostettua kissoille ruokaa, joka ei sitten kelpaakaan. Varsinkin, jos ostettu ruoka ei kuitenkaan ole siitä halvimmasta päästä. Kauniit myyntipuheet ja hyvät asiakasarvostelut eivät auta, jos omille nirppanokille ei maistu.

Nämä nuoremmat kissat ovat oikein nirsoja, tottuneet ilmeisesti liian hyvään. Meidän vanhemmat kissat taas kelpuuttavat melkein mitä vain, myös ne ruoat, joita Elli ja Pii eivät suostu syömään. Mutta muutamat ruoat eivät kelpaa niillekään.


Kissojen mustalla listalla ovat tällä hetkellä (ja toivottavasti enempää ei tulekaan!):

 • Animondan Carny Kitten
 • Cosman thai-maku (kana-katkarapu)
 • Applawsin Kitten (kana)

Näitä kolmea olen kokeillut tarjoilla aina silloin tällöin, jos vaikka kissojen mieli olisi muuttunut. Mutta ei. Ruoka on kuivunut joka kerta kuppiin. Hirvittää oikein ajatella, kuinka monen euron edestä on joutunut heittämään ruokaa roskiin... Kukaan neljästä ei edes maistele näitä. Ja vielä en ainakaan ole keksinyt keinoa "pakkosyöttää" märkäruokaa, kuten kuivaruoalle keksin.

Näitä kaikkia kolmea merkkiä on useampi purkki vielä jäljellä. Ja ne ovat lojuneet kaapissa jo marraskuulta lähtien. Nyt on aika kuitenkin luovuttaa näiden ruokien suhteen. Olin varma, että meidän kissat oppisivat syömään kelpuuttaisivat nämä vielä joskus. Enhän itsekään syönyt kalaa lapsena, ja nyt se on suurta herkkua. Jopa kalaninhoaja mieheni on oppinut syömään kalaa. Mutta eihän kissat ja ihmiset ole samanlaisia, vaikka kissoja inhimillistänkin liikaa.

Joten vien nämä ruoat anoppilan kissoille. Siellä ei nirsoilla. Tai jos jostain käsittämättömästä syystä ne eivät kelpaa sielläkään, niin löytöeläintalolla varmasti kelpaa.

Elli kieli pitkänä, vaan ei tälle ruoalle.


Mukavaa alkavaa viikonloppua!


8 kommenttia:

 1. Sen taidon kisut kyllä osaa, siis nirsoilla. Meillä myös tuo Carny on sellainen mikä ei kertakaikkiaan kelpaa, adult versio kylläkin. Vaikka omaan nenään tuoksuukin hyvältä=)

  Kiitos samoin, mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaavat joo :D Myös mun nenään se tuoksuu hyvältä, kuin säilykelihaa. Siksi luulinkin, että se kelpaisi erinomaisesti, mutta ei... Joka kerta ruoka on kuivunut kuppiin :/

   Poista
 2. Aina on niin harmillista, jos kissojen mielestä paha ruoka on jotain superkallista ja hienoa. :D Nuo pikkupurkit näyttää aina niin kivoilta; höh, etteivät kelpaa.

  Täällä Carny, sekä aikuis- että pentuversiot, kelpaa molemmille ja se onkin meidän luottoruoka, mukana jokaisessa Zooplus-tilauksessa. Lisäksi zooplussan tarjonnasta on kokeiltu ainakin Feringa -> menee molemmille, Bozita -> molemmille, Mac's Cat -> molemmille ja Smilla -> vain Kassinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, rahaa menee hukkaan :/ Ostin noita pieniä, kun ajattelin että on "tuoretta" tarjota joka kerta pienempi määrä, eikä mene hukkaan. Mutta luulin taas väärin :D

   Jännä, että teillä on luottoruokana ja meillä ei edes maisteta, vaan se kuivuu kippoon :D Feringaa meillä on ollut aikaisemmin ja se kelpasi erinomaisesti, sitten kuitenkin jostain syystä sen syöminen lopetettiin :/ Ehkä meillä kyllästyttiin sen makuun? Pariin kuukauteen ei ole ollut sitä, ehkä voisi taas kokeilla. Siinä on kuitenkin hinta-laatusuhde aika kohdillaan :)

   Tuota Bozitaa voisikin ottaa testiin, kiitos vinkistä! Näkyi olevan paljon eri makuvaihtoehtoja, eikä ole ylihinnoiteltu. Lisäksi hauskannäköinen tetra-pakkaus. Pitää näpätä seuraavaan tilaukseen mukaan :)

   Poista
  2. Meillä on kokeiltu just noita Bozitan tetran aikuismakuja, joita syö pääasiassa Kassinen ja Seppo sitten jos jotain jää Kassisen lautaselle. Ihan hyvää on kummankin mielestä. :P Myös sitä sellaista 400g peltipurkissa olevaa bozitaa, joka mainostaa käyvänsä kaikenikäisille, on tilattu. Aiemmin se meni molemmille tosi hyvin, mutta just nyt ei kelpaa Sepolle. Liekö huono erä vai kyllästyminen, ota näistä nyt selvää...

   Poista
  3. Pitää kokeilla sekä tetraa, että peltipurkkia. Aikuismakuja voinee aivan hyvällä omallatunnolla syöttää näille kahdelle pienemmällekin, kun raksut ovat kuitenkin pentuversiota. Kunhan edes joku märkäruoka kelpaa :D Toivottavasti meillä ei lopeteta myös sitten syömistä yht'äkkiä...

   Poista
 3. Meilläkään Carny ei uppoa, ei sitten millään, eikä mitkään muutkaan pateet.. Ja kaikki hyvälaatuiset märät täysravinnot on enimmäkseen pateita, tietysti. Bozitaa yritän aika ajoin tarjota, mutta ei uppoa sekään, huoh. Hyvä kuitenkin, että teillä kelpaamattomat ruuat päätyvät jonnekin syötäväksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisivat tehdä erilaisia versioita noista ruoista. Tiedä vaikka noitakin syötäisiin meillä ahnaasti, jos ne olisivat hyytelössä/kastikkeessa. Toivottavasti meillä kelpaisi tuo Bozita. Näyttää siltä, että 50:50 mahdollisuus :D

   Juu, anoppilan kissat kiittävät näitä nirppanokkia, ruoat kelpasivat kuulemma oikein hyvin siellä :)

   Poista

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...