sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Pesty Pii


Piillä oli taas pesupäivä. Meidän kissojen turkkien likaantumisessa on kauheat erot. Tai oikeastaan vain Piin turkki likaantuu vähän turhan nopeasti, tai helposti, miten sen nyt ottaa.

Napua ja Totoa ei oikeastaan tarvitse pestä. Viime kerrasta taitaa kummallakin olla jo vuosi. Niillä pysyy turkki puhtaan tuntuisena, joten pesuun ei ole oikeastaan tarvetta. Ehkä nyt taas karvanlähtöaikaan voisi taas kylvettää kummankin.

Elliäkään ei ole vielä kertaakaan pesty. Sillä pysyy myöskin turkki puhtaana. Monesti ollut kylläkin mielessä kylvettää se Piin perään, että sekin tottuisi pesuoperaatioon.

Mutta Pii... Se pitää pestä parin viikon välein. Sillä rasvoittuu turkki tosi nopeasti. Toivoimme, että rasvoittuminen rauhoittuu leikkaamisen myötä, mutta eipäs rauhoittunut. Eikä lähes päivittäisellä harjaamisellakaan ole ollut vaikutusta tähän.

Koko turkki sillä ei rasvoitu, pelkästään selästä ja hännästä. Eikä läheskään niin pahasti, että sillä olisi ns. rasvahäntä. Ylipainostakaan se ei voi johtua, koska Pii ei ole ylipainoinen. Allergiaakin voisi veikata, mutta kyllä se oireilisi pahemmin ja myös muullakin tavalla. Oma veikkaus on, ettei se vain pese niin ahkerasti itseään. Sitä näkee aika harvoin pesemässä itseään. Ihmistenkin siisteydessä on eroja, joten miksei kissojenkin. Pii on sitten vähän sottapytty.

Pesujen tiheydestä johtuen Pii onkin tottunut jo hyvin pesemiseen. Namejakin tulee palkaksi sitten pesun jälkeen.Pyyhkeellä tehdyn esikuivaamisen jälkeen alkaa tietysti armoton itsensä kuivaaminen.


Sen mitä juoksemiselta ehtii siis. Pii nimittäin riehaantuu joka pesun jälkeen. Se juoksee hulluna pitkin taloa ja välillä jahtaa omaa häntäänsä. Niin ja mouruaa.Pii on ruippana, ei ylipainoinen.


Pesun jälkeen Pii pitää tietysti harjata. Muuten karvat menevät kiharalle ja takkuun.

Meni taas vähän sivuraiteille tämä juttu, kun tarkoituksena oli kirjoittaa vain lyhyesti, eikä jaaritella Piin likaantuvasta turkista. No, välillä tekstiä syntyy lähes itsestään ja välillä taas ei sitten niin millään. Agricolan päivä varmaan vaikutti tällä kertaa. Muka.


Mukavaa palmusunnuntaita!

6 kommenttia:

 1. Pesu parin viikon välein, huh. Sujuu varmaan tosi hienosti jo, kun noin usein putsuutetaan. :) Meidän pitäisi varmaan Alfred pestä tässä joku kaunis päivä, vasta nyt ensimmäistä kertaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sujuu :) Tuntee aina silittäessä, että milloin alkaa olla liian likainen, sellainen rasvatahma. Nyt kun on pitkäkarvaisten kanssa joutunut tappelemaan turkin kanssa, niin kyllä näiden lyhytkarvaisten kanssa onkin ollut helppoa... Alfredille jännittäviä hetkiä tiedossa siis :)

   Poista
 2. Hienosti sujuu pesut siis! Meillä pestään ainoastaan Torskua ja sitäkin harvoin, kerran-pari vuoteen. Ennen leikkausta oli kauhea rasvahäntä..huh.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin!

   Sujuvat joo :) Juuri leikkauksen odotettiinkin rauhoittavan tuota, mutta ei ilmeisesti johdu hormoneista...

   Poista
 3. Mistähän tuollaienn rasvoittuminen johtuu? Miekin ole aina luullut, että se on leikkaamattomien ongelma enimmäkseen. Ehkä Pii ei vaan ole tajunnut menettäneensä jotain olennaista? :P

  Hyvä kuitenkin että pesu menee hyvin eikä tarvii tapella! Ja onhan kissa aina hauskannäköinen märkänä ja yllättävän laihana pikkuotuksena :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noilla älynlahjoilla ei olisi mikään ihme, ettei tajuaisi :P Ihan rehellisesti täytyy sanoa, Piitä mitenkään nolostuttamatta, niin en ole kyllä oikeastaan ikinä nähnyt sen pesevän selkäänsä, enkä häntäänsä koko tänä aikana. Eikä mieskään ole nähnyt. Tassut, naaman ja mahan se kyllä pesee kuten muutkin kissat. Meinattiin kyllä kysäistä tuosta eläinlääkäriltä, sitten kun saadaan rahat säästettyä siihen Piin hampaiden poisto-operaatioon :)

   Tykkää ihme kyllä pesemisestä ja vielä enemmän pesun jälkeisestä olotilasta. Juoksee ja leikkii hulluna :D Ilmeisesti parempi olla.

   Poista

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...