keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Koska muutkin


Kun muutkin, niin mekin. Viime aikoina blogeissa ja muuallakin on näkynyt paljon vihreää. Kaikkea vasta laitetuista kylvöksistä jo hyvässä kasvussa oleviin taimiin. Vaikka kuinka yritin vastustaa kiusausta, nuo kauniit vihreät kuvat saivat aivopestyä laittamaan itsekin jotain kasvamaan.

Joka vuosi sama juttu. Laitan kauhealla touhulla eri siemeniä kasvamaan, mutta ei niistä mitään tule. Kesällä niistä ei ole enää hajuakaan.

Kissanruohon kanssa nyt ei ole tietysti mitään ongelmaa. Sitähän tulee kasvatettua pitkin vuotta, lähes jatkuvalla syötöllä. Mutta yleisesti ottaen kaikki muut esikasvatettavat ovat ilmeisesti vähän liian hankalia omalle kohdalle.


Facebook ryhmässä oli hauska idea laittaa rairuohoa (tässä tapauksessa ohransiemeniä) kasvamaan lasipurkkiin. Ajattelin, että tuossa ratkaisu meidän pääsiäistä varten! Nyt meilläkin voisi olla pääsiäisruohoa. Kissat eivät saa millään revittyä ruohoa purkista.

Luulin väärin. Kyllä ne saavat.


Vaikka kissoilla on omatkin ruohot, nämä ovat paljon kivempia. Keskimmäinen purkki ei ole edes kunnolla itänyt, koska jostain syystä sitä on kaivettu vähän väliä. Jo silloin, kun siinä oli pelkkää multaa näkyvissä. Ja tassua ravistettu niin, että keittiön ikkunassakin on ollut vähän väliä multaa. Taitaa olla tälläkin hetkellä.

Ehkä olisi pitänyt laittaa vähemmän multaa pohjalle tai käyttää korkeampia purkkeja. Nämä taitavat mennä sitten kuitenkin kissoille. Siinä oli taas meidän pääsiäisruohot.


Toinen älynväläys oli sitten laittaa tomaattia itämään. Vaikka viime vuonna vannoin, ettei enää ikinä. Silloin sain kasvatettu kaksi taimea kukkimiseen asti. Ulkona ne sitten kuolivat, kun tuli kesäkuussa pakkasyö. Silloin harmitti kyllä aika paljon.

Tämä on nyt neljäs vuosi peräkkäin, kun leikin tomaatin siementen kanssa. Viisaampi olisi ehkä luovuttanut. Kokeillaan nyt kuitenkin vielä kerran.

Meinasin ensin ostaa amppelitomaatin siemeniä, koska ne saisi helposti heti taimivaiheessa piiloon kissoilta. Mutta hinta! Yli kuusi euroa siemenpussista. Ostin ihan tavallisia tomaatin siemeniä. Ei mitään järkeä maksaa noin paljon siemenistä, kun erittäin suurella todennäköisyydellä nämä eivät pääse edes kukintaan asti.


Laitoin siemenet kananmunakennoon. Se on helppo heittää roskiin, jos kylvökset taas epäonnistuvat. Piti muutenkin keksi helposti siirrettävä systeemi, koska kissat... Toistaiseksi kennokylvös on hyllyllä kahden metrin korkeudessa, jonne kissat eivät pääse. Elleivät opi lentämään. Välillä tosin tuntuu, että ne osaavat jo sen taidon.

Elli ehtikin jo käydä vähän kuoputtamassa multaa.

Toiveena on, että viidestätoista siemenestä edes muutama pääsisi kasvamaan ulos asti. Seuraava ongelma onkin sitten edessä, kun nämä joskus itävät ja taimet pitäisi saada isompaan kasvualustaan. Sitten pitää keksiä uusi turvapaikka taimille.

Ehkä helpommalla pääsisi, jos vain ostaisi valmiin, karaistun tomaatin taimen, jonka voisi istuttaa suoraan ulos.4 kommenttia:

 1. Ihana idea tuo ruoho lasipurkissa! Täälläkin on luovutettu jo kylvöjen ja istustusten suhteen, tällä viherpeukalolla kun ei mikään tunnu onnistuvan, toissa keväällä viimeksi kokeilin tomaatteja mutta enää ei ole innostanut, jospa pitäydyn tuossa kissanruohossa=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain! Oli pakko varastaa tuo idea, kun olivat niin nätin näköisiä :) Vielä tämän kerran kokeilen tomaatteja, sitten pakko luovuttaa :D

   Poista
 2. Lasipurkkiruoho näyttää tosi kivalta! Pitäisi varmaan vain kylvää siemenet sellaiseen pienisuiseen pulleaan pulloon, ettei kissantassu mahdu sisään. :D Tsemppiä tomaatin kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pullossa voisi olla paremmassa turvassa joo, siitä tulisi kanssa aika kivannäköinen. Pitäisi kokeilla miten onnistuu laittaa mullat ja siemenet :D Kiitos, tsemppiä noiden tomaattien kanssa tarvitaankin. Ja paljon :)

   Poista

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...