maanantai 17. huhtikuuta 2017

Harjaus
Nämä kuvat piti laittaa jo aikaisemmin, Piin pesu-postauksen jälkeen. Jatkumona siihen. Tuli kuitenkin ajankohtaisempia juttuja väliin. Muka. No, joka tapauksessa:

Pii on tietysti pakko harjata jokaisen pesun jälkeen. Sillä on sellainen karvanlaatu, että se menee kiharalle ja takkuun erittäin helposti, jos sen antaa vain kuivua ilman harjaamista.

Jostain syystä Pii ei ole vieläkään tottunut harjaamiseen. Mikä on outoa, koska näitä kahta pitkäkarvaista täytyy kuitenkin harjata muutaman kerran kerran viikossa. Takkujen, ja ihan sen takia, ettei mahaan eksyisi niin paljon karvoja.

Pii on poikkeava tässäkin asiassa, sillä meidän muut kissat kyllä tykkäävät harjaamisesta, Ellikin osaa nauttia harjaamisen ihanuudesta. Meillä on useita erilaisia harjoja, eikä sen vaihtamisellakaan ole mitään merkitystä. Jos ei tykkää, niin ei tykkää.


Piin mielestä harjaaminen on hirveää, varsinkin jos turkki on vielä vähän märkä. Vielä kun joku ääliö saattaa laittaa jotain hoitosuihkettakin...
Viimeisenä keinona on anova katsekontakti kiusaajaan.


Kuivalla turkilla harjaus onnistuu hieman paremmin. Hieman. Silloinkin Piin joutuu ottamaan usein syliin, jotta sen saa kunnolla harjattua.


Usein aina harjaaminen menee kuitenkin leikiksi.


Elli puolestaan pitää harjaamisesta. Se pysyy paikallaan nätisti istuen tai makoillen, kunhan saa katsella samalla harjaa.

Jospa Pii vielä joskus oppisi sietämään tätä kamalaa operaatiota, joka muiden mielestä on kivaa.

Sen on kuitenkin pakko palloilla yhtenä kun Elliä (ja muitakin) harjataan.Mukavaa alkavaa viikkoa!


6 kommenttia:

 1. Voi mikä nappisilmä, eikö tosiaan Piitä totella edes vaikka noin anovasti katselee... <3 Mutta kyllä on nätti turkki pesun ja harjauksen jälkeen! :) (Alfred on Piin kohtalotoveri, sekään ei voi sietää harjaamista millään harjalla.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko yrittää olla katsomatta, jotta voi suorittaa homman loppuun. Joskus käy kyllä niin, että jää kesken :D Nameja on pakko saada joka kerta harjauksen jälkeen. Kiva (tai ei niin kiva), että on kuitenkin kohtalotovereita tässä harjakammossa :D

   Poista
 2. Pii-raukka, kamalaa kun joutuu sietämään moista kaltoinkohtelua. ;P Luulisi Piinkin joskus tottuvan harjaukseen, ei se kai loppuikäänsä voi olla harjavastainen... Mutta nätistihän se silti on, kun kuvissakin noin paikoillaan eikä näytä luikertelevan tai kynsivän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon mukaan tottuu, pitää vain puoliväkisin namien kanssa opettaa :) On nätisti sylissä juu, alistuu kohtaloonsa, eikä ikinä kynsi. Välillä tosin alkaa maukumaan. Se on sellainen nössykkä :) Jos sitä ei ota syliin, niin silloin lähdetään karkuun talon toiseen päähän. Luikertelee myös karkuun, jos pitää vain toisella kädellä kiinni :D

   Poista
 3. Hih, tyypillistä, meilläkään Torsku ei erityisemmin harjaamisesta välitä, vaikka pitkän turkin takia sitä useampana kertana viikossa tehdäänkin. Ihana turkki tulee kyllä pesun ja harjauksen jälkeen vaikka Pii ei siitä niin nautikaan!
  Kiitos samoin, mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä ettei Tornadokaan välitä harjaamisesta, vaikka sillä on vuosien kokemus operaatiosta. Onkohan sitten niin, että pitkäkarvaisilla on tiheästä harjauksesta huolimatta pieniä takkuja, jotka sitten nipistävät ilkeästi harjatessa... Juu näin on, turkista tulee pehmeä ja ilmavan pörröinen huollon jälkeen :)

   Poista

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...