perjantai 6. tammikuuta 2017

Joulu poisVaikka ennen joulua on mukava koristella talo jouluiseksi, on myös jotenkin helpottavaa korjata joulukoristeet ja muut pois. Jotenkin niihin joulukoristeisiin ja punaiseen ärsyyntyy sitten näin uuden vuoden jälkeen.

Varmasti olisi helpompaa, jos kaikki joulukoristeet ja tekstiilit olisivat valkoisia, kuten ne tuntuvat kaikilla olevan. Kokonaan valkoinen joulu. Ei tarvitsisi kerätä tai vaihtaa mitään pois. Ne olisivat talvikoristeita ja talviverhoja.

Minusta kuitenkin punainen kuuluu jouluun ja silloin pitää olla myös vähän punaista muiden värien joukossa.


Kissoista oli myös kivaa olla apureina keräämässä koristeita pois. Laatikoita varsinkin oli kiva tonkia.Pii yritti useaan otteeseen varastaa palloja ja muista koristeita laatikosta. Niitä sai jatkuvasti ottaa pois siltä.


Pii kerjäsi palloja takaisin itselleen. Lopulta se luovutti ja meni tutkimaan taas laatikkoa.


Myös kissojen jouluiset lelut sai korjata sivuun. Tietysti nyt ne olisivat olleet kivoja, kun ne korjataan pois.


Välillä meni painiksi. 


 Tämä valkoinen (= kellertävä, valkaisua vailla) tekokuusi oli onneksi ainoa kuusi, jonka kissat kaatoivat tänä jouluna.


Tuhoja tehtiin loppujen lopulta yllättävän vähän. Loppuajasta leikkaukset varmasti vaikuttivat kissojen rauhallisuuteen.


Viimeisinä päivinähän kuusi näytti jatkuvasti tältä.


Näistä paperirullista tehdyistä kuusenkoristeista suurin osa oli pitkin joulua revittyinä lattialla. Muutama jäi ehjäksi. Laitoin ne tarkoituksella alimmille oksille, jotta kissat jättäisivät pallot rauhaan.


Palloja sai kuitenkin metsästää koko joulun vähän sieltä sun täältä. Niitä oli erityisen kiva pyöritellä sohvan alle.


Kaikki nurkat olivat myös suosittuja paikkoja. Jostain syystä jäi sellainen tunne, että palloja olisi ollut enemmän. Löytyy sitten varmaan pitkin kevättä, jos löytyy.


Osa palloista oli saanut vähään osumaa ja niistä puuttui se tärkein osa. Liimalla saa kuitenkin korjattua. Jos vain loppuosat löytyvät, eivätkä mene esim. imuriin.


Ihanaa loppiaista!

4 kommenttia:

 1. Voih, niin se on jo joulu ohi. Onneksi koristeiden poiskorjaus tuo sentään joillekin kissakansalaisille paljon iloa! :D Tosin meillä ei juuri koristeita ollutkaan, ja se tärkein eli kynttelikkö saa olla ikkunalaudalla ilostuttamassa vielä pitkään.

  Sanoisitko muuten, että kisut ovat rauhoittuneet leikkauksen jälkeen jo näinkin lyhyellä ajalla, vai onko vaikutus vaan esim. Ellin leikkaushaavasta johtuvaa pakkorauhallisuutta? Seposta on nimittäin tullut nyt viime aikoina vielä entistäkin aktiivisempi ja ehtiväisempi ja tuhoavaisempi, ja täällä toivotaan, että leikkaus rauhoittaisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, laittoi oikein miettimään. Molemmat olivat tietysti heti leikkauksen jälkeen erittäin rauhallisia useamman päivän, oikeastaan nukkuivat vain.

   Elli on kuitenkin vilkastunut paljon tässä muutaman päivän sisällä, eikä se tunnu aristavan ollenkaan enää sitä haavaa. Mutta kuitenkin se on rauhallisempi nyt kuin ennen leikkausta. Onneksi. Pii taas on ollut paljon paljon rauhallisempi.

   Sanoisin tältä istumalta, että joo, kyllä ne rauhoittuivat näköjään melkein heti. Seiniä (ja tapetteja) ei ole enää revitty, eikä kaappien päällä ole enää niin paljoa kuljettu tiputtelemassa ja repimässä. Ja yleinen apinointi-juokseminen on myös vähentynyt aika minimiin. Nukkuminen on kyllä lisääntynyt :D Tuntuu, että Pii rauhoittui enemmän kuin Elli. Vaikkakaan ei Pii noilla töppöjaloilla ole ennenkään oikein pystynyt kiipeilemään... En tiedä sitten, onko ero tuon rauhoittumisen kanssa yksilöllistä vai johtuuko sukupuolesta?

   Voi Seppo, pieni tihulainen. Jos hyvin käy, niin Seppo varmasti rauhoittuu paljonkin leikkauksesta :) Ainakin toivotaan niin. Tosin jos Seppo on yhtään sellainen tuhoaja kuin Elli ennen, niin vähäinenkin rauhoittuminen on aivan mahtava asia...

   Poista
 2. Meilläkin korjattiin eilen koristeita, ja kiinnostusta oli yhtä lailla ilmassa kun näköjään teilläkin=) Voi ihana nuo Piin kerjäyskuvat=)
  Ylläreitä siis kevään mittaan varmaan tiedossa joulukoristeiden muodossa!
  Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin! :) Juu, kissoilla oli kivaa olla mukana puuhassa :) Ylläreitä löytyy varmasti, tänäänkin löysin taas yhden kuusenkoristeen sängyn alta...

   Poista

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...