torstai 18. toukokuuta 2017

Tomaattien sukupuutto


Niinhän siinä sitten kävi, että tomaattien taimet menehtyivät. Olisi pitänyt arvata, että taas käy näin. Viime vuonna sain kuitenkin yhden taimen ulos asti. Nämä menivätkin sitten näin nopeasti.

Ensimmäiset kolme kuolivat parin päivän sisällä siirtämisestä isompiin ruukkuihin. Muistuttelin itseäni useampaan kertaan, että näitä ei sitten saa kastella kylmällä vedellä. Ilmeisesti vesi oli kuitenkin liian kylmää. Tai sitten näille tapahtui jotain ihmeellistä.


Viimeinen, se kaikkein sitkein taimi kuoli kuitenkin sekin. Vaikka miten yritin taimea varjella, se oli yksi ilta nuupahtanut ja kuivunut kasaan. Se siitä sitten. Oli viimeinen kerta, kun leikin tomaattien kanssa.No jaa. Onneksi kaupasta saa ihan valmiita tomaatteja paljon helpommalla. Niitä ei voi pelästyttää piloille. Kaupasta ostetut ovat varmasti myös paremman makuisia verrattuna itsekasvatettuihin. Joo. Happamia, sanoi kettu.


6 kommenttia:

 1. Höh, no voi ei, niin tuttua...sama homma täällä, kaupasta saa=)

  VastaaPoista
 2. Kannattaa koulia taimet vasta kun niissä on muutakin kuin sirkkalehdet tai kylvää suoraan noihin isompiin purkkeihin ja poistaa niistä aikanaan ylimääräiset taimet. Kouliessa pientä tainta pidetään kiinni lehdistä. Eivät ole vaikeita kasvattaa, mutta nyt on kylvö jo myöhäistä. Toisaalta valmiit taimet ovat aika halpoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Pitää laittaa korvan taakse, jos jostain syystä innostun joskus taas laittamaan :) Taidan kuitenkin pitää muutaman vuoden tauon tomaateista. Viime vuonna sain kasvatettua ne ulos asti, yksi ehti jopa tehdä kaksi kukkaa, mutta viikon totutus ulkoilmaan ei riittänytkään. Toisaalta hyvä että nämä menivät tässä vaiheessa, ei harmita niin paljon.

   Poista
 3. Onneksi tomaatteja tosiaan saa kaupasta, eikä silloin edes tarvitse kestää sitä valtavaa kastele-ja-hoivaa-rumbaa. :D Ja kyllähän ne kesäsesongin aikana ovat oikeastikin yhtä hyviä kuin itse kasvatetut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Helpommalla pääsee :) Ja veikkaan, että nämä itse kasvatetut tässä tapauksessa olisivat olleet pahemman makuisia, kuin kaupan :D

   Poista

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...