keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Kokeilussa Lift to Sift


Meillä innostutaan aina kaikista uusista asioista. Varsinkin, jos se sattuu helpottamaan jotain ikävää tai rasittavaa hommaa. Yksi kissojen hiekkalaatikoista oli jo niin naarmuinen ja pinttynyt, että se oli aika uusia. Ikää sillä oli jo kolme tai neljä vuotta. Mustista ja Mirristä löytyi tällainen Moderna Lift to Sift-kissanvessa.

Ihastuin ajatukseen, että tämä helpottaisi edes hiukan neljän kissan jätösten siivoamista. Korkea hinta laittoi miettimään kahteen (tai useampaan) kertaan tämän ostamista, mutta päädyimme tähän nyt sitten kuitenkin. Onneksi oli kertynyt vähän bonuspisteitä.

Laatikko on ollut nyt käytössä hieman vajaan kuukauden. Se kelpasi kissoille oikein hyvin ja siinä on oikeastaan asioitu kaikkein eniten.

Tässä on siis toimintaperiaatteena se, että hiekkalapiota ei tarvitse. Siivilän avulla jätökset voidaan siivilöidä roskikseen ja puhdas hiekka valuu sen lävitse laatikkoon, josta se sitten kipataan taas siivilän läpi toiseen laatikkoon.


Tähän kuuluu siivilän ja reunuksen lisäksi kaksi laatikkoa, koska hiekkaa joutuu "siirtämään". Toista kuuluisi pitää alimmaisena, mutta itse pidän sitä säilössä muualla, koska se oli tosi hankala irrottaa pohjasta tyhjennystilanteessa.Ensimmäisenä huonona puolena ilmeni se, että hiekkaa tarvitaankin tähän paljon enemmän, kuin perinteisessä laatikossa. Pohjan ja siivilän väliin jää hukkatilaa jonkin verran.


Näytön paikka. Elli apulaisena.


Näyttää toimivan.


Toisen laatikon kautta takaisin. Ihan puhtaalta näyttää.


Toisena huonona puolena tässä on se, että kiireessä tätä tyhjentäessä käy helposti vahinko. Oman huolimattomuuden takia jätökset ovatkin levinneet muutaman kerran pitkin lattiaa.


Kokonaisuutena tämä hiekkalaatikko on ihan käyttökelpoinen helpotus tyhjennyspuuhaan. Ei ollut kuitenkaan täysin hukkaostos. En nyt tiedä, onko tämä aivan täysin hintansa arvoinen, mutta ainakin säästää vähän aikaa, vaivaa ja hiekkaa. Miinuksia tälle tulee kuitenkin korkeasta hinnasta ja siivilän tukkeutumisesta silloin tällöin. Lisäksi miinuksen se saa vielä siitä, että tätä ei voi (tai tietysti voi, mutta ei kannata) tyhjentää normaalikokoiseen muovipussiin. Siinä tulee helposti sotkua.

Lapiohommilla mennään kuitenkin toistaiseksi muiden laatikkojen osalta. Ei se lapioiminen kuitenkaan niin paljoa aikaa vie verrattuna tähän, että raaskisi vielä kolme tällaista ostaa. Ehkä sitten, kun taas yhden joutuu vaihtamaan.Niin ja täytyy varmaan vielä lisätä, että tämä laatikko on ihan itse ostettu. Ei siis ole saatu mitään kautta. Eläinblogien puolella ei saada ilmaisia tuotteita.

7 kommenttia:

 1. Haha, voin niin kuvitella meille tuollaisen laatikon ja itteni siivilöimään "pikaisesti", eli toisin sanoen kävis niinkuin sullekin :D Kuulostaa myös vähän vaivalloiselta ja pölyävältä tuo hiekan siirtely..
  Monikissatalouksissa tuollainen voi kyllä olla ihan näppäräkin. Onko tuo siivilä raskas nostaa hiekkaa täynnä tyhjennysvaiheessa, vai valuuko hiekat nätisti ulos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sotkua tulee joo kiireessä, tai muutenkin jos ei osu muovipussiin. Useammankin kerran olen kironnut kun jätökset ovat levinneet pitkin lattiaa :D Silloin kiroaa aina itseään, kaikkea sitä pitääkin kokeilla...

   Siivilä on itseasiassa tosi kevyt nostaa ja hiekka valuu aika nätisti. Kerran tai kaksi kertaa tarvitsee ravisuttaa. Tottakai sekin vaikuttaa, onko siivilässä "tukoksia". Kahta eri hiekkaa on tässä vaiheessa ollut tuossa käytössä ja toinen hiekka tukki enemmän, toinen ei oikeastaan ollenkaan. Niin ja tietysti tyhjennysvälikin vaikuttaa aika oleellisesti :)

   Poista
 2. Hyvä kuitenkin jos kokonaisuudessaan enemmän plussaa kuin miinusta! Minuakin nauratti tuo hiekat lattialla, jotenkin niin tyypillistä=)Meillä oli joskus käytössä Ferplastin magix pellettivessa, siinä oli sama idea, että kaksi "ehjää" laatikkoa ja yksi ritilällä. Siinä oli aina reijät tukossa pelleteistä, joita sai sitten sörkkiä jollain terävällä irti. Kiva lukea kyllä käyttökokemuksia, jotta osaisi valita parhaat ja toimivimmat arkea helpottamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On enemmän plussia kuitenkin :) Kehitettävää tuossa kuitenkin vielä on. Esimerkiksi juuri tuo tyhjennys ja hiekan siirtely. Pellettejä ei olla kokeiltu tuossa, mutta veikkaan että reiät olisivat myös tuossa tukossa niistä. Kahdesta hiekasta toinen tukki meillä reiät ja niitä oli pakko rassata auki. Aina pitää kokeilla uutta, ja voihan tuotakin käyttää ihan normaalina hiekkalaatikkona, jos oikein tympääntyy puuhaan :D

   Poista
 3. Onpa erikoinen laatikko, en ole ikinä kuullutkaan tuollaisesta! Varmasti ihan kätevä, kun sitä vain oppii käyttämään ja varaamaan tarpeeksi isot muovipussit ja olemaan kiirehtimättä. Tuo viimeinen kuva kyllä on jotain :'D

  Vaikuttaa kyllä liian hankalalta värkiltä meidän talouteen kun on kaksi laatikkoa ja siiviläosa, niistähän menee yksinkertaisemmat sekaisin. :D Meitä kiinnostaisi vähän sellainen kulku katon kautta -mallinen laatikko, jos se vähentäisi hiekkaa lattioilla. Onko teillä ikinä ollut sellaista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevä on joo, jos suunnittelee hyvin koko operaation :D Hienosäätöä tuossa olisi, ei ole aivan loppuun asti suunniteltu, vaikka idea onkin hyvä.

   Ei ole sellaista ollut, mutta harkinnassa on ollut jo kauan. Nytkin palloiltiin tämän ja sellaisen välillä. Tämä voitti se takia, koska epäilytti etteivät nämä suostuisi käymään sellaisessa "umpinaisessa". Kissoista kun ei ikinä tiedä... Toisaalta voihan olla että ne olisivatkin heti oppineet :P Sellaisesta olisi kiva saada tietää vähän käyttökokemuksia ennakkoon. Vähentäisi ainakin sotkua ja hajua :)

   Poista
 4. Muuten hyvä mutta ritilä kuuluu väliin eikä päälle :D eli ihan normimäärä tuohon kuluu oikein käytettynä hiekkaa. https://www.youtube.com/watch?v=CBJ0qApVfbA

  VastaaPoista

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...