perjantai 23. syyskuuta 2016

Matokuurin antaminen


Tänään kissat pääsivät leikkimään uudella höyhenkeppi-lelullaan. En ehtinyt ottaa edes lappua irti kun se oli jo toisen hampaissa. Hyvin mieluinen lelu. Höyhenkeppi kärsikin leikityksestä jo sen verran, että osan höyhenistä joudun liimaaman takaisin. Kakaroiden mielestä höyheniä oli kiva kantaa piiloon.


Kiva uusi lelu.
Pennut leikkivät ensi alkuun sopuisasti. Piistä paljastui kuitenkin uusia puolia. Se alkoi murista vihaisena höyhenet suussaan. Ja koiramaisesti nykki lelua samalla kun murisi. Yritti tosissaan repiä sen paloiksi ja viedä omaan jemmaan. Elli pelkäsi eikä halunnut enää leikkiä. Seurasi sitten enää vain sivusta tilannetta.


Vihainen pikkukissa.

Huvittavaa kun tuommoinen minikissa (kahvipaketin kokoinen) on olevinaan niin pelottava ja suuri peto. Tässä yhteydessä höyhenkepistä lähti puolet höyhenistä irti.

Pikkupeto.

 

Matokuurin antaminen

Seuraavaksi olikin vuorossa matokuurin aloitus kummallekin. Hommasin pienimmän Axilur-paketin, joka kyllä riittää useampaankin madotuskertaan. Molemmat pitäisi käyttää eläinlääkärillä rokotuksilla ja terveystarkastuksessa. Varsinkin kun ei tiedä mistä olosuhteista kumpikin kissa on. Suosituksena on, että kissat madotettaisiin kaksi viikkoa ennen rokotusta. Suunnittelin eläinlääkäriä ensi viikon loppupuolelle. Eli vähän jäi viimetippaan kuurin aloitus. Kuuluu tyyliini.

Pii on niin pieni, että sille varmaan joutuu tekemään oman rokotusohjelman. Ellihän siis on adoptoitu löytöeläintalolta. Löytöeläinkotien toimenkuvaan kuuluu yleensä kissojen rokottaminen ennen luovutusta. Elliä ei vain jostain syystä ehditty rokottaa Kotipesässä, vaan se jäi minun vastuulleni.

Painot arvioituani ja tabletit saksittuani operaatio alkoi. Yritin ensin antaa tabletit suoraan suuhun. Sain kynsistä. Tabletit sylkäistiin kerta toisensa jälkeen lattialle/matolle. Valkoista mönjää oli joka paikassa. Kissat lähtivät karkuun. Onneksi paketissa oli reippaasti ylimääräisiä tabletteja.
Sitten tuli ahaa-elämys. Kokeillaan murskata ja ruoan sekaan. Pii söi possuna oman annoksensa. Elli ei koskenutkaan.

Onneksi keksin murskata tabletin ja pyörittää sitä Nutri-Plus geeliin, jota sattui olemaan jemmassa kaapissa. Aivan mahtava idea! Elli söi Axilur-tabletin geelin kanssa kuin se olisi maailman parasta herkkua. Ahneena yritti vielä syödä sormetkin. Lisää olisi pitänyt saada.


Ensin haisteltiin..
Sitten uskaltauduttiin maistamaan.

Pii olisi myös tahtonut maistaa Nutri-Plus geeliä. Lupasin sille, että huomenna se saa myös geelin seassa tablettinsa.


Näin menee matolääke suuhun.


Pii tahtoisi myös maistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...