maanantai 28. elokuuta 2017

VenetsialaisetVenetsialaiset olivat viime viikonloppuna. Nyt siis mennään syksyä kohti. Tosin viime päivinä on ollut niin kylmää ja tuulista, että syksyltä on jo tuntunutkin aika vahvasti.

Tätä tulen, valon ja veden juhlaa vietettiin tällä kertaa sateisessa kelissä. Kokkolassa Venetsialaiset ovat aina kaksipäiväiset ja mikä parasta: ilmaiset. Tänä vuonna kävimme vain toisena päivänä. Oikeastaan kuitenkin kahdesti, koska kävimme välissä kotona. Koska kissat 😸Venetsia Drifting järjestettiin viidettä kertaa. Koska me kumpikin tykkäämme pörisevistä vehkeistä, oli täällä käytävä sateesta huolimatta. Niin ja kun satuimme saamaan liput. Olisi ollut sääli jättää käyttämättä...

Hieno laji, joka vaatii osaamista. Märästä radasta huolimatta vauhtia (ja kovaa ääntä) oli kuten pitääkin. 

Välillä autot saivat vähän osumaa.

Vettä satoi. Ja paljon. Sateenvarjosta ei ollut paljoa apua. Mieheni nimittäin hajotti sen heti alkumetreillä. Sateenvarjo pyörähti perinteisesti ympäri ja irtosi reunoista. Kuten elokuvissa käy.

Venetsialaisten aikana ammutaan raketteja klo 18 eteenpäin. Piti käydä kotona tarkistamassa, miten kissat reagoivat paukkeeseen. Ja vaihtamassa kuivempaa jalkaan. Meidän vanhemmat kissat eivät ole ikinä välittäneet raketeista, ja nämä nuoremmat ovat kuulleet ja nähneet niitä viime uutena vuotena. Hyvä oli kuitenkin tarkistaa ettei kotona hypitä seinille tai kyhjötetä sängyn alla.Eivät ne välittäneet raketeista yhtään mitään. Elli päivysti ikkunassa paukkeen lähdettä. Pimeällä varmaan oli enemmän nähtävää.Pii vuorostaan torkkui ja kuunteli raapimapuun pesässä. Kaikki ok siis.
Lauantaina puolen yön aikaan oli hieno ilotulitusshow. Harmiksi kamera jäi kotiin ja jouduin kuvaamaan puhelimella. Eli vähintään puolet kuvista heilahti.
Mökki- ja veneilykausi sai siis näin päätöksen. Syksy saakin jo tulla. Tämä kesä on ollut aikalailla sanoisiko surkea.


Mukavaa alkavaa viikkoa!

10 kommenttia:

 1. Vau, hienoja ilotulituksia! Ja mukava ettei kisut ole raketeista moksiskaan=)
  Juu, kyllä syksy on tullut. Aamulla oli vain muutama plus aste, ja viikonloppuna tuli vielä uitua saunasta, mutta kyllä oli vesi jo kylmää. ensi (kunnon)kesää odotellessa=)

  Kiitos, samoin teill!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hieno show :)
   Joo, kylmää on ollut. Saanut taas lämmittää taloa kunnolla. Mutta hui! En millään pystyisi mennä uimaan enää :D Voi kuvitella miten kylmää... Toivottavasti ensi kesä olisi taas kunnon kesä :)

   Poista
 2. Venetsialaiset, tuo käsittämätön rannikon huvitus. Ei vaan täällä... :D Komeat ilotulitteet näyttää kyllä olleen!

  Hyvä, että kissaosasto ei välittänyt paukkeesta! :) Me olimme vielä kesällä edellisessä asunnossa aitiopaikalla, kun Ilosaarirock ampui raketteja kolmena yönä peräkkäin. Kuulosti vähintään maailmanlopulta, kun siihen yöllä heräsi, mutta onneksi täälläkän ei hypitty seinille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venetsialaiset olivat itsellekin jotain käsittämätöntä, kun muutin tänne seudulle toiselta puolelta Suomea. En ollut aikaisemmin kuullutkaan :D Show oli kyllä hieno :)

   Se kolme päivää on jo pitkä aika kuunnella pauketta :D Hienoa, että teilläkään ei oltu moksiskaan raketeista. Blogikissat ovat reippaita pikkuotuksia! :)

   Poista
 3. Hienoja raketteja näköjään ollut! Hyvä etteivät kisut raketeista välittäneet:) Meilläkin Nala mielellään uutena vuotena kyttäsi raketteja ikkunasta pelkästään kiinnostuneena! Ainoastaan kimeästi viheltävät raketit ennen paukahtamista eivät olleet kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli! :) Hienoa, ettei Nalakaan pelännyt pauketta! :)

   Poista
 4. Reippaita kissoja teillä, siellä ovat kuitenkin yhdessä ihailleet ilotulituksia loppuillasta :) Meilläkään ei raketteja pelätty, mutta ihan lähistöllä ei kyllä paukuteltukaan (nuo drifting-pörinät kuului meille asti ;)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reippaita olivat, ihme kyllä :) Mutta mitä ihmettä? Miten multa on mennyt ohi tieto, että asutte lähimaastossa! :O Taas hyvä todiste siitä, että Suomi on pieni maa loppujen lopuksi :DD

   Poista
  2. En ole kertonut meidän asuinpaikkaa blogissa, ainakaan suoraan. :) Kotipesä taisi paljastaa teidän sijainnin noin suurinpiirtein. ;) Suomi todellakin on pieni maa :D

   Poista

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...