keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

WeteraanikonepäivilläVaikka tämä onkin kissablogi, niin välillä voi kirjottaa vähän muustakin aiheesta. Löytyyhän tästä välillä myös käsityöräpellyksiäkin.

Eli, viime viikonloppuna järjestettiin taas vuosittaiset Weteraanikonepäivät Oulaisissa. Tämä tapahtuma sattui olemaan viikonloppureissun varrella, joten mikä ettei. Weteraanikonepäivät ovat Weteraanimoottorikerho Wanha Woima ry:n järjestämä valtakunnallinen tapahtuma, jossa on työnäytöksiä, auto- ja traktoriparaateja, rompetori, näyttelyitä ja muuta tapahtumaa. Oulaisten keskustasta kulki jatkuva ilmainen linja-autoyhteys tapahtumapaikalle.

Valitsimme vain väärän päivän: sunnuntain. Se sattui olemaan erittäin hiostavan kuuma päivä, vaikka olikin pilvinen. Ukkosta ilmassa.

Kuvia tuli napattua sen mukaan mitä muistin. Kameran käyttö unohtui katsellessa.
Heinäseipäiden tekoa.Näyttelyssä oli myös vanhoja autoja laidasta laitaan. Punainen Jaguar oli ollut jossain elokuvassa joskus.


Joskus vielä jos pystyisi ostamaan tällaisen kesäautoksi... Haaveessa on hyvä elää.Vanhoja traktoreita oli valtavat määrät siisteissä riveissä.
Moottorisahaveistoksia. Kissaveistosta ei kuitenkaan ollut...Ja tietysti se parhain, eli rompetori. Kuvattavaa olisi ollut paljon, mutta jostain syystä kuvaaminen unohtui ensimmäisen telttarivistön jälkeen...


Ihanat värit.Rompetorin tavarapaljoudesta huolimatta ainoaksi ostokseksi jäi tämä ovikoriste. Vaikka teenkin itse käsitöitä ja askartelen, niin mielestäni on myös tärkeä tukea suomalaisia käsityöläisiä ostamalla heidän tuotteitaan. Massatuotettuja tavaroita on kuitenkin kaupat pullollaan.

Mutta missä olivat kissojen tuliaiset? Koko tapahtumassa ei ollut ainoatakaan kojua, missä olisi ollut näille tärkeimmille tuliaisia! Vähän harmitti, kun kotona ennen lähtöä niille puhelin, että herkkuja ja leluja tulee sitten illalla. Vaikka eivät ne tietysti ymmärtäneet, mutta silti...


Mukavaa keskiviikkoa!

3 kommenttia:

 1. Oulainen on minulle aivan tuntematonta seutua, mutta hienoja vanhoja traktoreita siellä näköjään on! :D

  Harmi, ettei kissoille löytynyt mitään! Mutta varmaan ne saisivat iloa irti tuosta ovikoristeestakin, jos sen niille uskaltaa antaa. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kauhean tuttua itsellekään, mitä nyt ohi tulee ajettua viikonloppujen työkeikkojen takia :) Ihan nätti paikka.

   Voit varmaan arvata mitä tuolle ovikoristeelle meinasi käydä :D Unohdin sen hetkeksi tuohon pöydälle kun olin räpsäissyt äkkiä kuvan ja kissat tietysti käyttivät tilanteen hyväkseen :D Lattialta sain noukkia, ehjänä onneksi kuitenkin.

   Poista
 2. Hei!
  Näyttääpä mukavalta, olen itsekin halunnut käydä tuolla Weteraanikonepäivillä aikaisemminkin, mutta en ole koskaan sattunut olemaan maisemissa tuona ajankohtana. Ehkä ensi kerralla sitten! Erityisesti vanhat traktorit kiinnostavat, olisi kiva päästä vähän tutkimaan niitä!

  VastaaPoista

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...