torstai 20. heinäkuuta 2017

Napu vai Toto



Napu ja Toto ovat aika samannäköisiä kissoja, mikä ei sinällään ole ihme, onhan niillä sama emä. Vaikka niissä on paljon samaa, on niissä myös paljon eroja. Luonteeltaan ne ovat aivan erilaisia, mutta luonnehan ei tietenkään välity kuvien kautta.

Idea tähän postaukseen tuli Kassisen ja Sepon henkilökunnalta. Pieni sekaannus on hieno näpäytys siitä, ettei kannata aina tuudittautua siihen uskoon, että itselle päivänselvä asia olisi sitä myös muille.

Tätä postausta varten oli tarkoitus ottaa tuoreempia ja parempia kuvia, mutta taas yllättäen en ole ehtinyt paljonkaan kameraa käyttää. Joten vanhoilla vanhahkoilla kuvilla mennään.

Niin, niitä eroja. Sekalaisessa järjestyksessä;



Pään muoto. Totolla on aikalailla pyöreä pää, ja Napulla taas kulmikas. Totolla on myös paljon "lättänämpi" sivuprofiili, tai toisin sanoen lyhyempi kuono.



Kuviointi kummankin naamassa on lähes identtinen. Ainoa ero on Napun vasemmassa poskessa. Siinä oranssi levittäytyy laajemmalle.



Ilmeissä on myös tavallaan eroja. Napu on yleensä (ei aina!) "vihaisen" näköinen. Tai ehkä paremmin voisi sanoa; Totolla on isot pyöreät silmät, ja Napulla taas pienemmät mantelin muotoiset.



Helpoiten Napun ja Toton erottaa kuitenkin värityksestä. Napu on kirkkaamman oranssi, ja Toto rusehtavan oranssi. Ero ei ole luonnossa ihan näin raju, kuten yllä olevassa kuvassa, mutta huomattava kuitenkin. Toton turkki on oikeastaan oranssin raidallinen.


Pentuna Totolla oli selvempi raidoitus.


Huonossa keinovalossa Toton turkki näyttää kuitenkin lähes samalta, kuin Napun.


Tästä tuli omasta mielestä vähän sekava kirjoitus. Ajatus ja kirjoitustaito hukassa näköjään taas vaihteeksi. Jospa tästä nyt jotain selkoa sai 😸




4 kommenttia:

  1. Hyvä postausidea! Mekin voitaisiin tota hyödyntää Tarmon ja Toivon kanssa, kun itsekin saattaa nopeasti katsottuna sekoittaa herrat toisiina. Mutta lähemmässä tarkastelussa huomaa kyllä erot niin kuin teidänkin ihanuuksien kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se olisi hyvä idea! Täytyy myöntää, että Tarmon ja Toivon kanssa on joutunut tarkistamaan useampaan kertaan, että kumpi on kuvassa :D

      Poista
  2. Hyvä postaus, nyt tuli asia selväksi kaikille osapuolille! :D

    Tuo ero naamanmuodossa ja silmien ilmeessä on tosi hauska, Napu on niin selvästi vihainen ja Toto sitten puolestaan hyvin suloinen. :D Posken väritys on kyllä helpoin ero,sen varmaan kuvissa useammin bongaa. :) Pakko kyllä tunnustaa, että raidat(tomuus) eivät kyllä jostain syystä ole jääneet mieleen aiemmin, ihan yllätyksenä tuli tämä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Napu näyttää kärtyiseltä, vaikka ei ole :D Yritin oikein kunnolla etsiä, löytyykö siitä muita kuvia, mutta kaikissa kuvissa Napulla on oikeastaan sama vihainen ilme :D Ei sinällään mikään ihme, että raitapuoli ei ole jäänyt mieleen, Napu ja Toto seikkailevat niin harvoin blogissa, ja tietysti tulee suosittua enemmän "naamakuvia" "selkäkuvien" sijaan :D

      Poista

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...