tiistai 16. tammikuuta 2018

Seura lämmittääMeillä tykätään nukkua kylpyhuoneen ikkunan edessä olevalla tasolla. Lintujen ruokintapaikka on juuri sen ikkunan edessä. Mikäs sen parempaa, kuin tiirailla lentävää saalista samalla vähän torkkuen.

Ongelmana vain on ollut se, ettei kissoille ole riittävän isoa ja paikallaan pysyvää petiä siihen. Kaupan vihanneslaatikot ovat ajaneet asiansa, mutta kun niissäkään ei ole olemassa tarpeeksi isoja. Kaikki neljä haluaisivat nukkua samassa sumpussa, eikä laatikkoon mahdu kuin kolme kissaa enintään. Usein homma menee nahisteluksi ja painimiseksi.

Meillä onkin ollut kunnon peti etsinnässä. Lemmikkiliikkeistä löytyy koirien puolelta vähän sinne päin. Karkeasti mitattuna pituutta ja leveyttä pitäisi olla metri kumpaankin suuntaan. Aika vaikea löytää sopivan kokoinen ja mikä tärkeintä: muotoinen. Lisäksi pedit ovat niin kalliita, ettei huvita tehdä hukkaostosta.

Omasta mielestä olisi aika epämukavaa nukkua näin ahtaasti. Ei saa edes jalkoja oikaistua. Toki tiiviisti yhdessä nukkuminen lämmittää. Meillä nimittäin on aika kylmä talo näin talvisin. Lämpötila huitelee 15 ja 18 asteen välillä, vaikka lämmitetään joka päivä varaaja kuumaksi (puulämmitys). Kissoistakin on huomannut, etteivät ne ole oikein tyytyväisiä tilanteeseen. Lattiat tuntuvat villasukkienkin läpi jäisiltä.

Vanhat ja vuotavat ikkunat eivät haittaa kesällä, onpa ainakin viileä talo. Mutta talvella ne aiheuttavat ongelmia. Mitenköhän kylmäksi sisällä menee, jos tulee 20 asteen pakkasia... Kokeilin ikkunoiden teippaamista, mutta kissat tietysti repivät niitä teippauksia irti sieltä mistä yltävät. Miksiköhän ikkunaremontin pitää maksaa niin kauhean paljon?


Villasukat jalassa kesää odotellen.


Mukavaa tiistaita!15 kommenttia:

 1. Itse tekeminen olisi varmaan fiksuinta että saa sopivan kokoisen ja muotoisen pedin. Fleeceä, levyvanua ja pohjaksi vaikka lakanakangasta. Mikään noista ei kustanna kauhean paljoa... ja fleeceä käyttäessä ei periaatteessa ole edes väliä omistaako ompelukonetta. Toki se helpottaa urakkaa paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoille linjoille tässä alkaa kallistumaan, niin mahdottomalta tuntuu tuo etsintä... Nukkaantuneita fleecepeittoja ja vanhoja lakanoita löytyy jemmasta. Levyvanu on ainoa mikä uupuisi. Niin ja pitäisi vielä keksiä reunoille "vahvikkeet", että peti kestää nojaamista :) Meillä ei ole oikein kelpuutettu pelkkiä lättänöitä... Siinä ideaa kehiteltäväksi :)

   Poista
  2. Levyvanuahan voi pistää parikin suikaletta kankaan sisään ja sit on sellaista kiinnisilitettävää vahvikekangasta. Ite en kyllä tiiä miten se käytännössä toimii kun en oo vielä ehtiny käyttämään. On kyllä yhtä projektia varten hankittuna..

   Poista
  3. https://ame-miau.blogspot.fi/2016/12/emannan-saatoa-ja-ame-maalla.html

   Noissa mun tekemissä unipusseissa on pohjana levyvanua lakanakankaan ja fleecen välissä. Tuon pussiosan suuaukossa on myös fleecekäänteen sisällä suikale levyvanua. Mutta samalla idealla voisi toteuttaa avoimen pedinkin.

   Poista
  4. Vahvikekangas voisi ehkäpä olla ratkaisu. Pitäisi ensin vähän kokeilla jossain testityössä, ettei vain "hieno" peti mene sen takia piloille :D Näytti olevan aika edullista kun netistä selailin. Täytyy vain joko tilata tai ostaa isommasta kaupungista kun seuraavan kerran käy. Meidän pikku kylän ainoa kangaskauppa lopetti juuri...

   Nuo pussit on tosi suloisia! Näkyy pysyvän aika hyvin muodossa levyvanun kanssa. Pitääköhän tehdä tuollainenkin, eihän kissoilla ole ikinä liikaa nukkumapaikkoja :D Kiitos näistä vinkeistä! Luultavasti saan sähellettyä jonkinlaisen pedin :)

   Poista
 2. Itsekin mietin että jos taitoa vain on niin itsetehty peti/patja varmasti toimisi parhaiten! Ainakin saisi juuri sen kokoisen ja oloisen millainen on etsinnässä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intoa kyllä on, mutta taidosta en ole niinkään varma :D Kyllä se melkein on pakko tehdä itse, tai nukkuvat ressukat vihanneslaatikossa lopun elämäänsä :D

   Poista
 3. Hih, sopu sijaa antaa, ja ainakin lämmittää=) Meillä ihan sama juttu, että vanha talo, ja tuntuu että tuuli menee suoraan läpi, ja myöskin kisut kiinnostuu kaikista teippaus yms tiiviste viritelmistä. mutta kesää kohdin ja sitä odotellessa, sitten on viileämpää=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmittää kyllä! :) Ikäviä nämä talven ongelmat vanhoissa taloissa :/ Pitäisi kolata vähän enemmän kivijalalle lunta, jos se auttaisi vähän... Joo, tiivisteet ja teipit pitää heti repiä irti :D

   Poista
 4. Ai kamala, kyllä teillä on kylmä! Tuollaisissa lämpötiloissa ei tuntuisi sykkyrässä nukkuminen missään, jos vain olisi unikavereita pitämässä hengissä läpi yön arktisten lämpötilojen. :D Olisipa ihanaa nukkua vaikka parin ison koiran kanssa, ne lämmittävät paremmin kuin yksikään ihminen. :D

  Täältäkin ääni pedin tekemiselle itse! Saa ainakin mieluisen näköisenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kylmä! Olisi pitänyt ottaa kuva mittarista tänään, näytti 15,4 astetta sisällä! :/ Pari tai miksei koko lauma lämmittäviä koiria olisi kyllä paikallaan :) Saisikohan niitä talviöiksi lainaan? :D

   Toivottavasti mieluisen näköisen :) No ainakin persoonallisen :D Pitää aloittaa suunnittelu, kun saa haalittua tarvikkeet kasaan.

   Poista
  2. Hahhaa, naapureilta kyselemään karvaturreja lainaksi, pitäisivät höpelönä. :'D

   Poista
  3. Mitenhän musta tuntuu että ne taitavat jo pitää höpelönä :DD

   Poista
 5. ahdasta se oli meilläkin. samaan petiin piti mahtua rottweiler, staffi ja kissa.välillä vielä lapsenlapsi.elli rotikka lähti sitten koirientaivaaseen mutta nyt on vielä kani ja toinen lapsenlapsi.samaan petiin.pupu on kyllä sitä mieltä että pedin voi kyllä syödäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! No siinä on ollut jo paljon väkeä samassa pedissä! :O

   Poista

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...