maanantai 1. toukokuuta 2017

TomaateistaTomaatit olivat jo kasvaneet sen verran, että ne oli aika siirtää vähän isompaan kasvualustaan. Lisäksi kylvöalustana käytetty kananmunakenno alkoi vetelemään viimeisiään.

Ihmeen hyvin ne itivät ja kasvoivat sitten kuitenkin, vaikka epäilin aika paljonkin taas tämän puuhan kannattavuutta. Vain muutama kennon kolo jäi tyhjäksi. Yhdestä siemenestä tuli jopa kaksi versoa.

Tähän mennessä yllättävän hyvä suoritus. Tosin kunnia onnistumisesta täytyy varmaan antaa tomaateille. Näiden täytyy olla jotain kestävää lajiketta. En nimittäin uskonut, että ne pääsisivät edes tähän vaiheeseen asti.


Kissojen takia tätä on pitänyt pitää ylhäällä hyllyn päällä, mikä näkyy taimien kierona ja hontelona kasvuna. Niin ja joku viisas voisi sanoa, että taimien pitäisi olla tummempia...

Taimet eivät saa tarpeeksi valoa hyllyn korkeuksissa. No, kokeilumielessä näitä kasvattelen.


Siirto-operaatiossa lusikka oli yllättävän hyvä työväline. Sillä sai helposti koukattua taimen kennon kuopasta juuria vahingoittamatta.


Jatkoon näistä pääsi neljä parhaimman näköistä taimea. Enemmänkin olisi voinut jättää kasvamaan, mutta tilaa ei oikein ole. Vielä toistaiseksi nämä purkit päätyvät saman hyllyn päälle. Pitää kuitenkin alkaa suunnittelemaan parempaa paikkaa niille. Viimeistään sitten, kun ne ovat (siis toivottavasti ovat) isoja.

Jonkinlainen kissoilta turvassa oleva valoisa paikka pitäisi siis keksiä lähiaikoina. Tai rakentaa sellainen. Siinäpä onkin...
Harmi, etteivät nämä lukuisat kissanruohotarjoilut riitä tyydyttämään kissojen kasvien jyrsimisen tarvetta. Tiedän tasan, miten tomaattien taimille kävisi, jos ne jättäisi näiden ulottuville. Kuten olisi käynyt vappukoristeillekin, jos niitä olisi meillä tänä vuonna ollut.


Onpa sisällä edes vähän vihreyttä, kun ulkona näyttää miltä näyttää. Tänään tosin bongasin pihalta muutaman vihertävän voikukan lehden. Kyllä se kevät sieltä tulee 😊


Hauskaa vappua!


3 kommenttia:

  1. Tosi hyvin ovat tomaatit lähteneet, vau! Pidetään peukkuja, että kukaan kissapeto ei saata niitä ennenaikaiseen hautaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan tosissaan niin :) Sillä on vain harmittavan suuri todennäköisyys käydä juurikin noin :D

      Poista

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...