torstai 25. toukokuuta 2017

Muka kiipeilyseinäTämä juttu tästä kissojen aluillaan olevasta kiipeilyseinästä on pitänyt laittaa useamman kerran aikaisemmin, mutta jostain syystä on tullut kirjoiteltua muista asioista. Kuin tästä nyt muka olisi hankala kirjoittaa. Kuvat ja jotain tyyliin: "hei, tein tällaisen!" onkin niin vaikeaa.

Joka tapauksessa, joku aika sitten aloittelin rakentelemaan kissojen huoneeseen kissoille kiipeilyseinää. Oikeastaan seinä on Elliä varten, koska sillä on aivan kamalat himot kiipeillä joka paikassa. Toiveena olisi, että tämä rauhoittaisi neidin viettejä edes vähän. Saa nähdä.

Seinä on iso ja kokonaan tyhjä, joten siihen on aika helppo lätkiä hyllyjä ja kaikkea muuta. Vielä siinä ei ole paljoa, mutta hiljaa hyvä tulee. Tarkoituksena on tehdä se lähes kokonaan kierrätysmateriaaleista.Toistaiseksi siinä on vasta neljä hyllyä, jotka jäivät ylimääräiseksi vaatekaapin tuunauksesta. Nämä piti tietysti maalata (jämämaaleilla) sävyyn sopiviksi. Kissathan toki arvostavat harmonista värimaailmaa... No ainakin omaan silmään parempi niin.

Ikivanha, varmaan Napun pentuaikoina kirpputorilta ostettu, raapimapönttö päätyi nurkkaan. Toki siitä "hajonneesta" puusta tulee pönttö myös lisäksi tälle seinälle, paikka vain on hakusessa. Pöntön ja tason väliin oli tarkoitus tehdä riippusilta, mutta ei sattunut olemaan tarvittavia materiaaleja - vielä. Johonkin kohtaan sellainen kuitenkin tulee. Ne ovat olleet niin hauskan näköisiä muiden kiipeilyseinillä.


Vaihtoehtoinen ratkaisu oli lauta, johon kiinnitin riman pätkiä portaiksi.

(Näin jälkikäteen kuvaa katsoessani huomasin, että pöntöstä on käyty repimässä naruja irti. Ilmeisesti joku Elli on päässyt hyppäämään siihen, vaikka "siltaa" ei olekaan ollut. Itse en huomannut mitään ruuvatessani lautaa kiinni. Liima käteen siis taas...)Näihin hyllyihin laitoin vielä suikaleet liukuesteteippiä. Idean sain alun perin Niemennokan nelijalkaisten blogista. Eivätpä liukastele.


Pii oli ensimmäisenä kokeilemassa. Ei ollut oikein tyytyväinen.


Sama aloittaa namien kerjäys. Tai sitten Pii ei tiennyt miten reagoida tähän. Se tekee nykyään tuota myös silloin, kun ei oikein tiedä mitä pitäisi tehdä...


Kai ne paikat voi tutkia sitten kumminkin.


Mut hei, täältähän näkee ulos!


Ja mitä Elli tuumaa? Elliä ei oikein kiinnosta. Ei mitään haastetta. Tylsä.Seinän kehittely jatkuu sitä mukaa, kun ideoita ja materiaaleja löytyy/jää ylimääräiseksi jostain. Kirpputoreiltakin voi varmasti tehdä löytöjä.


Mukavaa helatorstaita! (Piti varmistaa. Jostain syystä itsellä menee aina sekaisin helatorstai ja helluntai...)

4 kommenttia:

 1. Oi, ihanaa kiipeilyseinä! Kiva, että on tilaa rakennella ja laajentaa fiiliksien mukaan! Mahtava tuo Piin "kerjäysasento"=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tilaa on. Kunhan vain on materiaaleja ja aikaa, niin koko seinä täyteen vain :D

   Poista
 2. Voi vitsit, kiipeilyseinät on niin siistejä! Tuollaisen haluaisin joskus...

  Toivottavasti Ellikin saa paljon iloa ja kiipeilyhaasteita seinän valmistuttua ja jättää ei-suotavat paikat rauhaan. :D Mitä vanhemmat kissat ovat seinästä mieltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin toivomme :) Se kun on niin kauhean villi tapaus... Välillä menee verhojakin pitkin. Varmaan pitäisi seinään ideoida jotain sen tyylistä kiipeiltävää, ehkä :)

   Vanhempia kissoja ei oikein seinä kiinnosta, ainakaan vielä. Pitäisi varmaan olla pehmeämpiä paikkoja "vanhuksille" :D Lisäpahana vielä se, että seinä on ns. kakaroiden huoneessa. Eihän siellä silloin tykätä olla. Kurkkimassa vain käyvät ja toteavat seinän turhaksi :D Jospa ne tykästyisivät sitten siihen, kun siinä on enemmän sälää.

   Poista

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...