lauantai 11. maaliskuuta 2017

Kokeilussa kissanhiekkaraikaste


Ostosreissun yhteydessä silmääni sattui pari viikkoa sitten purkki PrimaCatin kissanhiekkaraikastetta. Pakkohan sitä oli ottaa kokeiluun, koska mulla on pakkomielle noiden hajujen kanssa.

Tämä on siis laventelin tuoksuista jauhetta, jota laitetaan kissanhiekan sekaan, sekä lisätään tarpeen mukaan. Valmistusaineina on natriumvetykarbonaatti ja laventeliaromi.

Tuote lupaa neutraloida epämiellyttäviä hajuja ja raikastaa huoneilmaa, sekä pidentää kissanhiekan käyttöikää. Annostus on kolme ruokalusikallista 500 grammaa kissanhiekkaa kohden.Yli viikon kestäneen käytön jälkeen kokemukset tästä ovat ihan hyvät. Raikaste ei tietenkään tee ihmeitä, kuten ei mikään tuote. Jätösten hajua se ei kokonaan poista, mutta vähentää kyllä paljon. Laatikon läheisyydessä leijailee mieto laventelin tuoksu, joka ei kuitenkaan tuoksu kovin kauas. Ei ole nenää ärsyttävä. Tämä tekee laatikoiden tyhjentämisestä vähän mukavampaa, silloin varsinkin laventelin tuoksu pääsee oikeuksiinsa.

Miinuksena on purkin sirottelukorkki. Se on ihan turha, sillä siitä on oikeastaan vain haittaa. Jauhe ei tule hyvin sirottelukorkissa olevista rei'istä lävitse. Korkin saa kuitenkin helposti revittyä pois.

Kissoja ei ole haitannut tämä tökötti hiekan seassa. Laitoin tököttiä kaikkiin neljään laatikkoon. Ainoatakaan hutikakkaa tai -pissaa ei ole käytön aikana tullut.

Sinällään tätä voisi kyllä tehdä itsekin, sillä natriumvetykarbonaattihan on ihan perinteistä ruokasoodaa. Siihen sitten lisäisi vain jotain aromia. Tulisi huomattavasti halvemmaksi. Se ajaisi saman asian, mutta toisaalta helpompi ostaa valmista tököttiä. Ja onhan tietysti valmiiksi hajustettuja hiekkoja olemassa.

Luultavasti tätä tulee ostettua uudestaan. Ellen sitten kokeile omia sekoituksia ruokasoodan kanssa. Viimeistään sitten, kun laventelin tuoksu alkaa ällöttää.


4 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvälle! Meillä on jotain samankaltaista kokeiltu vuosia sitten, eikä myöskään meillä kissat siitä piitanneet. Kiinnostuin myös ideastasi tehdä itse, joten jos ryhdyt niin innolla raporttia siitä odotellessa=)
  Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pitää alkaa tekemään omia sekoituskokeiluja, sitten kun tämä purkki loppuu. Useita tuoksuvaihtoehtoja on jo mielessä :)

   Kiitos, samoin myös teille!

   Poista
 2. Onpas outo tuote, ei oo sattunut ikinä silmään. Laventeli kuulostaa näin äkisti vaan aika tujakalta hajulta, sitä ei varmaan kauhean kauan jaksa tuoksutella. Kerro sitten, miten omat sekoitukset onnistuvat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laventeli ei ole oikein omaan nenäänkään "hyvä" haju, tulee wc-raikaste mieleen. Tuossa se ei ihan niin vahvasti haise, se on vähän sellainen vauvantalkkimainen laventeli. Mutta varmasti vähän ajan päästä alkaa ällöttämään :D Toki varmasti omistakin hajusekoituksista saa tosi ällöttävän tuoksuisia. Pitää laittaa sitten raporttia, onnistuivat ne tai eivät :)

   Poista

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...