keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Ellin pakkomielteet osa 2


Ellillä on useita erilaisia puuhia, joita se toistuvasti harrastaa. Suoranaisia pakkomielteitä. Olen aikaisemmin jo kertonut Ellin lankakeräpakkomielteestä, mutta päivitetään tähän nyt nämä sen muut pakkomielteet.

Ja kuten voi vain arvata, nämä Ellin pakkomielteet ovat meidän ihmisten mielestä hyvin hermoja raastavia touhuja.


Lankakeräpakkomielle ei siis ole poistunut mihinkään. Elli varastaa ja repii heti koko kerän, jos vain sattuu sellaisen saamaan käsiinsä tassuihinsa. Langat ovat nykyään komerossa piilossa ja keskeneräinen (-set) työt ovat rahin sisällä, jonka päällä on vielä paino. Toisinaan kuitenkin kerä unohtuu tyrkylle ja lopputulos on kuten kuvassa.


Aikaisemmin mainitsemattomiin pakkomielteisiin, ja ehkä vähäisin niistä on lelujen kantaminen outoihin paikkoihin. Yleisin paikka on meidän ihmisten lautaselle. Toki se kantaa niitä myös kissanruokakipolle ja vesiastiaan. Usein leluhiiriä löytyy myös kenkien sisältä. Muutama on ollut kukkaruukussa.

Tällä hetkellä kissojen leluista noin puolet on hukassa. Ne ovat jossain Ellin piiloissa.


Ehkä kaikista Ellin pakkomielteistä rasittavin on pussien repiminen. Se nimittäin repii kaikki pöydillä ja lattioilla olevat pussit. Leipäpussit varsinkin. Aika moni leipä tai leivonnainen on kuivunut Ellin takia. Lisäksi sitten vielä se sotku murusista, joita se on repinyt pitkin keittiötä.

Elli repii auki myös kissanhiekkasäkit. Sen mielestä on kiva kauhoa hiekkaa säkistä ja katsoa kun se tippuu lattialle. Jo useampi hiekkasäkki on tullut teipattua. Ne pitäisi vain muistaa viedä äkkiä kaappiin Elliltä turvaan. Ettei vain samalla menisi Ellin suuhunkin sitä hiekkaa.

Tähän mennessä auringonkukan siemensäkki oli kaikkein työläin siivottava Ellin repimisen jäljiltä. Säkki unohtui eteiseen ja totta kai Elli huomasi sen. Tietysti. Sillä on haukan katse. Koko säkki oli muutamassa minuutissa reikiä täynnä. Nostaessa sitä puolet siemenistä levisi pitkin eteistä.


Tai ei, kyllä kaikkein rasittavimman puuhan palkinnon saa vaatteiden varastaminen/kantaminen. Elli nimittäin varastaa jatkuvasti sukkia, alusvaatteita, paitoja ja jopa mieheni pitkiä kalsareita pyykinkuivaustelineeltä.

Elli kantaa sitten näitä löytöjä ympäri taloa. Olohuoneeseen yleensä. Se hyökkää heti telineen kimppuun, kun pyykit saa laitettua kuivumaan. Ja jokaisessa välissä, kun silmä välttää. Edes pyykkipojista ei ole apua. Elli riuhtoo vaatteita niin kauan, kunnes pyykkipoika lähtee irti. Ja tietysti rosvotut vaatteet pitää pyöritellä kaikissa mahdollisissa karvoissa ja roskissa. Sitten niitä kannetaan ylpeänä näytille. Osaan se on syönyt reikiä.


Toivon hartaasti, että Elli lopettaa jossain vaiheessa tämän puuhan. Kuivaustelinettä ei kuitenkaan saa mihinkään suljetun oven taakse siltä suojaan.

Pyykinkuivausteline olikin lopulta pakko laittaa seinään kiinni tuollaisella kiinnikkeellä. Kun on kolmesti-neljästi päivässä (useamman viikon ajan) nostellut kaatunutta telinettä, pakottautuu väkisinkin keksimään jonkinlaisen ratkaisun ongelmaan. Vielä kun keksisi sen ratkaisun tuohon varasteluun...


Mutta eihän kukaan ole täydellinen, vai mitä Elli?6 kommenttia:

 1. Hih, no näin juuri, pikku riiviö Elli, mutta niin ihana kuitenkin=) Elli ajattelee pitää isäntäväen kiireisinä jottei siivouspuuhat ihan lopu kesken=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näin ajattelee, tosin välillä se voisi pitää meitä vähän vähemmän kiireisenä... Välillä joutuu laittamaan eripari sukat jalkaan Ellin puuhastelujen takia :D

   Poista
 2. Ellilläpäs on paljon harrastuksia! Vaatteitten varastelu kuulostaa tosi söpöltä, vaika on varmaan oikeasti tosi rasittavaa. :D Ja voin täysin kuvitella tuon siemensäkkitilanteen, varmaan ollut ihanaa siivottavaa! Ja oliko viela apulaisia paikalla? :D

  Sepon pääharrastuksia ovat tällä hetkellä kukkamultien kaapiminen, tavaroiden pudottelu hyllyiltä ja, usko tai älä, tuolinjalkojen, kaapinovenripojen, pesukoneen vesihanan ja ikkuna-avainten pureskelu. Mikä ihmeen hampaanvaihtoikäinen koiranpentu täällä on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli apulaisia joo, levittivät reippaina siemeniä vielä lisää :D Alkuun tuo Ellin varastelu pelkästään nauratti, mutta nyt on jo vähän mennyt hermot... Lisäksi tulee noloja tilanteita, kun alusvaatteita saattaa olla keskellä olohuoneen/keittiön/eteisen lattiaa. Että kiitokset Ellille :D

   Sepollakin on siis ihan kiitettävästi harrastuksia :D Mutta mitä ihmettä, tuo pureskelu! Eipä ole tullut aikaisemmin vastaan kissaa, joka noin ahkerasti jyrsii, vielä metallisiakin osia! Jos Seppo onkin ollut edellisessä elämässään koira :D Sehän oppii temppuja käsittämättömän nopeasti, ei kuten kissat yleensä.

   Poista
  2. Ehkä se varastelu vähän vähenee kunhan Elli aikuistuu? Tai sitten se vaan saa voimia varastaa vielä suurempia esineitä. :D

   Seppo on tosiaan ollut koira, joo! :D

   Poista
  3. Toivon tosissani, että vähenee! Mielellään jopa loppuu kokonaan, eikä niin, että se siirtyy sitten suurempiin varkauksiin :D

   Poista

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...