maanantai 27. maaliskuuta 2017

Miten saada syötettyä kelpaamaton kuivaruoka


Viime aikoina jokapäiväisiin puuhiini on kuulunut raksumössön tekeminen. Eilen illalla tätä tehdessäni, tuli mieleen, että teenpä tästä postauksen. Jos siitä olisi jollekin saman asian kanssa kamppailevalle hyötyä nyt tai tulevaisuudessa.

Ongelmanahan meillä on nyt ollut tällainen kissatalouden painajainen: kelpaamaton kuivaruoka. Napun senioriruoka. Vieläpä iso säkki sitä. Tätä samaa kuivaruokaa ostin testattavaksi pienissä pusseissa. Ne kelpasivat erittäin hyvin, joten päätin ostaa sitten isomman säkin säästön kannalta. No se ei sitten enää kelvannutkaan. Nälkään täällä meinattiin kuolla. Oli pakko keksiä jokin ratkaisu.

Se oli kyllä selvää, ettei olla pois heittämässä neljänkymmenen euron edestä ruokaa.


Märkäruoan kelpaamisen kanssa on ollut välillä ongelmia, mutta ei ikinä aikaisemmin raksujen kanssa. Aina ne ovat kelvanneet. Pii on ainoa, joka näitä suostuu edes vähän maistelemaan.

Raksujen pelkkä sekoittaminen märkäruokaan ei auttanut, märkäruoka syötiin ja raksut jäivät jäljelle. Aloin leikittelemään ajatuksella: jos raksut saisi muusattua märkäruoan sekaan mössöksi. Raksut pitäisi vain turvottaa vedessä ensin. Sitten vain kokeilemaan.

Jo ensimmäinen testierä oli menestys, sehän kelpasi! Koko ruokakippo meni tyhjäksi. Ratkaisu löytyi.


Anopilta lahjaksi saatu Tupperin silppurisekoitin on ollut tähän tarkoitukseen kuin tehty. Sille on ollut nyt paljon käyttöä.


Sekoitussuhteen on pitänyt olla 50:50. Jos raksuja on suhteessa yhtään enemmän, mössö jää syömättä. Ja tietysti märkäruoan pitää olla sellaista, joka kelpaa muutenkin.

Tähän mössöön saa helposti lisättyä vaikka mitä muutakin. Usein laitan myös lihaa tähän. Mielikuvitus on rajana. Myös matokuurin antaminen on onnistunut näin, kunhan vain tarjoilee ruoan sitten yksilöllisesti.Teen päivän annokset aina kerralla. Kaksi erilaista sekoitusta. Vaikka nämä ovatkin senioriraksuja, olen syöttänyt tätä vähän myös Ellille ja Piille, jotta säkki kuluisi äkkiä pois. Niiden sekoituksessa on penturuokaa seassa. Toto on saanut molempia sekaisin.


Voiton puolella ollaan! 7,5 kilon säkistä on jäljellä 2,48 kiloa. Ei kauan enää tarvitse leikkiä tämän mössön kanssa. Seuraavat kuivaruokapussit ovatkin sitten taas sellaisia pienempiä. En uskalla enää ostaa näin isoa säkkiä.


Työlästähän (ja sottaista) tämä on, mutta eipä mene ruokaa hukkaan. Kunhan muistaa laittaa aina nappuloita turpoamaan veteen seuraavaa satsia varten.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Hyvä idea ja vinkki kun aina välillä noin tosiaan käy=)

  Kiitos ja samoin teille mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Hyvä vinkki tuo märkäruokaan sekoittaminen! Oon yrittänyt tarjota pelkkiä kostutettuja nappuloita ja nehän ei missään nimessä oo syötäväksi kelpaavia, pitää kokeilla tuota mössöä! :) Kauanko annat napujen turvota?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Meilläkään ei toiminut pelkkä kostuttaminen. Haisteltiin ja peitettiin. Turvotan niitä noin puoli vuorokautta, että ne menee helposti mössöksi. Siten eivät saa närkittyä millään erilleen :D

   Poista

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...