keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Myyrä, Pieru ja Muut

Tyhjänpäiväistä ja joutavaa pohdintaa luvassa tällä kertaa. Törmäsin nimittäin eräällä palstalla keskusteluun lemmikkien vähemmän imartelevista lempinimistä. Jäin sitten pohtimaan näitä kommentteja. Osa koki loukkaavana kutsua kissojaan tai muita lemmikkejään halventavilla lempinimillä. Osan mielestä oli aivan normaalia kutsua koiraansa piskiksi tai kissaansa kakkapyllyksi. Kaikilla lemmikinomistajilla on varmasti edes yksi lempinimi lemmikilleen. En ole ainakaan vielä törmännyt sellaiseen lemmikinomistajaan jolla ei ole.


No onko se sitten halventavaa ´haukkua´ omia lemmikkejä? Ei minun mielestäni. Miksi olisi? Eikä varmasti ole eläintenkään mielestä, eiväthän ne ymmärrä sanojen varsinaista merkitystä. Ei kaikkea tarvitse ottaa niin tosissaan. Enemmän minua ällöttää siirappinen ´tule äidin kultamussukka tänne´-sössötys. Meidänkin kissoilla on ja tulee olemaan lukemattomia lempinimiä, joista osa on ei niin imartelevia. Luulin, että meidän kissojen lempinimet ovat vajaita, mutta keskustelupalstalla oli paljon pahempiakin nimiä. Hauska niitä oli lukea. Emme siis mieheni kanssa olekaan niin outoja, kuin luulin. Ainakaan sen puolesta.

Onko se sitten loukkaavaa, jos joku muu kutsuu omia lemmikkejä halventavilla nimillä? Itseäni ei haittasi yhtään jos tutut tai sukulaiset kutsuisivat kissojamme karvapyllyiksi, karvakasoiksi jne. Mutta entä jos kyseessä olisi joku random tyyppi? Ehkä. Ainakin silloin jos tietäisin, että kyseinen henkilö on kissojenvihaaja...

Sainkin näistä palstalaisten nimilistoista inspiraation listata myös omien kissojen lempinimiä. Pennuilla ei vielä ole niin paljon nimiä, koska ovat vasta olleet muutaman viikon meillä. Mukana listassa myös vierailevat tähdet.


Myyrä nukkuu

Pii

Myyrä (ikävä kyllä tottelee tätä nimeä)
Kakara
Kuuraperse
Tyhmä
Possu
Possuliini
Röhkö
Possukka

Pieru sohvalla

Elli

Pieru
Kurnu
Velli
Dyykkari
Melli
Tuho-Toosa
Spuge

Mölli 4.8.2015-14.8.2016 Rest in Peace.
Lukuisista eläinlääkärin hoidoista huolimatta
menetimme mitä rakkaimman kissan.

Mölli

Pamppers
Karvaperse
"tyhmännäkönen"
Prinsessa
Ipana
Vamppu
Kalkkuna
HK
Kolmio

Napu 25.3.2009 --->

Napu

Paksu
Fatboy
Puna
Läski
Rööri
Pyy
Luigi
BigMama
FatOrange

Tötö 24.11.2012 --->

Toto

Tötö (tämä on muuttunut oikeaksi nimeksi)
Minkki
Mink Master
Köö
Luikki
Skunk
Pyppeli2 kommenttia:

  1. Minusta ei ole millään tavalla väärin keksiä eläimilleen erilaisia "hellyttelynimiä". Meidän katit saavat uuden melkein joka päivä. :) Jos Riiviöt ovat olleet kovin riiviöitä, eikä tiedetä kumpi on syyllinen, käytetään nimitystä helkatin katit. Riiviö nimitys on tarttunut myös ystävä- ja tuttavapiiriinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, olen samaa mieltä :) Siksi kummastuttikin lukea miten jotkut vetävät tuollaisesta asiasta herneen nenuun... Meitä on aika moneksi.

      Poista

Kiitämme kommenteista :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...